Flere peger på Hamilton som den skyldige

Efter sidste weekends løb i Saudi Arabien sluttede Max Verstappen med en ekstra straf og to strafpoint, da man mente, at han var skyldig i episoden, hvor Hamilton kørte op bag i ham. Det er der flere der ikke er enige i.

David Coulthard . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/12 2021 klokken 13:12

De to tidligere Formel 1-kørere, Ralf Schumacher og David Coulthard, er begge enige i, at det var Lewis Hamilton selv, der gjorde noget forkert, da han kørte op bag i Verstappen under weekendens Formel 1-grandprix i Saudi Arabien.

Efter løbet blev Verstappen straffet for hændelsen, da telemetrien viste, at han trådte kort på bremsen, inden han derefter accelererede væk fra briten.

Hamilton var hurtig til at råbe op på radioen, at Verstappen bremsetestede ham.

Men det var samtidig tydligt, at Verstappen kørte meget langsomt og faktisk holdt sig fint ude til højre på banen, så Hamilton let kunne komme forbi ham.

Max Verstappen bremser og Lewis Hamilton rammer hollænderens bagvinge. Saudi Arabien 2021Max Verstappen bremser og Lewis Hamilton rammer hollænderens bagvinge. Saudi Arabien 2021
Copyright Red Bull Contentpool


Verstappen havde fået besked fra pitten om at lukke ham forbi et strategisk sted, hvilket betød, at han ville lukke Hamilton forbi lige inden DRS detektionslinjen, så han selv efterfølgende kunne få DRS. Det havde Mercedes-køreren naturligvis ikke noget ønske om.

Det indrømmede Hamilton også efter løbet, men hævdede samtidig, at han ikke havde fået besked om, at Verstappen ville lukke ham forbi.

Ud fra alle disse beviser, og, ikke mindst, at det trods alt var Hamilton, der kørte ind i Verstappen, mener Coulthard og Schumacher, at det var den forkerte, der blev straffet.

At Verstappen lykkedes med at komme i mål efter uheldet, må siges at være rent held, da der efter løbet, blev fundet en dyb flænge i hans venstre bagdæk efter nærkontakten med Hamiltons frontvinge, som iøvrigt også overlevede kollisionen, hvilket de normalt ikke kan.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner savner Charlie Whiting Formel 1-eksperten: Jeddah måske lige farlig nok »