Marko mener Mercedes har skiftet bagvinge

Mercedes var vildt suveræne i Brasilien, mens de "kun" var suveræne i Qatar. Det mener Red Bull rådgiver Helmut Marko, kan tilskrives at de ikke brugte samme bagvinge.

Valtteri Bottas Mexicos GP . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/11 2021 klokken 15:11

Det bliver meget spændende at se, om Lewis Hamilton igen er urørlig, når Formel 1 feltet kommer til Saudi Arabien, hvor Mercedes igen vil give ham den meget stærke motor fra Brasilien.

Den meget stærke motor der blev anvendt i Brasilien, vil ifølge Mercedes, have tabt noget af dens power, da det angiveligt er noget der sker ret hurtigt, eftersom den har kørt et løb, men vil ifølge Mercedes, være den stærkeste Hamilton har til rådighed.

Red Bull, der gør alt hvad de kan for at følge med Mercedes, har tidligere hævdet, at Mercedes brugte et ulovligt trick i Brasilien, der reelt betød at deres bagvinge lavede en form for DRS, når tempoet kom op, hvilket ikke er lovligt.

Det er de omtalte slidmærker, som Mercedes havde på Hamiltons bagvinge, der har fået dem til at komme med denne beskyldning, mærker der ikke var at se på bilen efter løbet i Qatar, hvor vingen efterfølgende blev testet og fundet lovlig.

Dr. Helmut Marko mener dg at vide, at Mercedes, efter indførelsen af de nye testregler, der kom under sidste weekends GP, har valgt at tage den fleksible vinge ud af programmet igen.

"Den nye test, hvor man trækker tilbage i flere af vingens elementer, frem for blot at påføre vingen vægt, er en vigtig test for at finde frem til uregelmæssigheder," udtaler Horner.

Det bakker Marko op omkring ved at understrege, at Mercedes der påstår at deres hækvinge er fuldt lovlig, blev skiftet inden FIA udførte deres første test.

Det var ikke på nogen måde ulovligt at skifte vinge, men efter testen blev udført, blev Hamiltons Mercedes langsommere.

Testen af vingen, bliver fremover udført efter hver session over weekenden.

"Mercedes tabte fart igennem træningen i Qatar, hvilket er fordi de ikke længere bruger den fleksible vinge, som de brugte tidligere." kom det beskyldende fra Marko.

"Jeg forventer ikke at de vil bruge den igen," tilføjede han.

Det bringer os tilbage til toppen og det faktum, at Mercedes har udtalt, at Hamilton vil få den stærkeste motor i bilen igen. Hvis han efterfølgende ikke er så meget hurtigere end Verstappen, kan man have tilbøjelighed til at give Marko ret.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton får supermotoren tilbage Hamilton: Jeg havde ret på Silverstone »