Marko bekymret over Mercedes udvikling

Red Bull er meget interesseret i, dels at finde ud af hvad det er der gør Hamiltons Mercedes så hurtig og dels om det er helt lovligt, det de har gang i. Deres tophastighed er helt vild.

Malaysia GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/11 2021 klokken 15:11

"Vi bliver nød til at se på, hvad det er de gør, der pludselig får dem til at rykke så hurtigt frem", udtaler Dr. Helmut Marko på Red Bull's vegne.

"Vi så at Hamilton formåede at kører med en nærmest lodret vinge, som dem vi bruger i Monaco, og stadig være den hurtigste af alle," tilføjede Marko.

Red Bull har længe haft fokus på den nederste del af Mercedes raceren, som FIA har fortolket som fuldt lovlig, men i weekenden kom der billeder frem af noget der kunne ligne DAS i Hamiltons racer.

Den sidste del har Mercedes pure afvist.

"Vores styre system er det samme som vi har anvendt hele sæsonen og som er blevet godkendt af FIA," udtaler en Mercedes talsmand.

"Vi kan, som man kun skal kunne, kun dreje rettet fra side til side," tilføjede han.

Han kommer dog ikke med et forsøg på at forklare, hvordan en video fra Hamiltons bil viser hvordan han bevæger rettet frem og tilbage, alt efter om han kører på langsiden eller ind i sving.

Helmut Marko understreger at Red Bull ikke har tænkt sig at klage over Mercedes, med mindre der dukker direkte beviser op om, at de faktisk gør noget der ikke er lovligt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes-boss: Motorstraf er attraktivt "Giv os fanggruset tilbage" »