Norris: Jeg kunne give Max kamp til stregen

I et åbenhjertigt interview fortæller Lando Norris, hvad det betyder, når en ung kører træder ind i sin tredje F1-sæson.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/6 2021 klokken 18:06

Det er efterhånden velkendt, at en kører uden selvtillid ikke hører hjemme i Formel 1.

Vores egen Kevin Magnussen er et godt eksempel på, med hvilken indstilling man skal møde sine konkurrenter, da han debuterede i 2014 med de efterhånden velkendte og ret udanske ord “jeg vil være verdensmester”.

Som bekendt gik det ikke sådan - i hvert fald ikke indtil nu - men indstilling og attitude skal være så målrettet, at en kører kan se sig selv som en kommende verdensmester.

En af F1-griddens øjeblikkeligt største talenter, Lando Norris, mangler heller ikke attitude og vindermentalitet. Det fremgår tydeligt af et interview, som britiske Sky Sports F1 har lavet med den unge McLaren-kører.

I interviewet indrømmer Norris, at presset er øget betydeligt i 2021, som er kørerens tredje år i Formel 1. Man kan ikke længere gemme sig i ly af andre mere erfarne kørere.

“Jeg har udført et stort arbejde i løbet af vinteren og ligeledes i år," sagde Norris, som pegede på, hvor vigtigt samarbejdet med nøglepersoner i teamet har været for ham.

"Jeg har lagt meget tid og kræfter i at arbejde meget med mine ingeniører for at få de resultater, som vi har opnået i år.”

"Når du kommer ind i din tredje sæson, er det dér, hvor folk siger 'der er ingen undskyldninger længere’. I de to første år kan du slippe af sted med et par ting, især i din første sæson,” hvorefter Norris pegede på betydning af Daniel Ricciardos ankomst til McLaren.

Lando Norris 2021Lando Norris 2021
Copyright McLaren


"Med tilføjelsen af ​​Danny (Ricciardo), der kom ind i holdet, var der mange flere øjne på, hvordan jeg ville være i forhold til Danny, snarere end den modsatte vej rundt.”

Herefter henviste til Carlos Sainz’ skifte til Ferrari.

”Ikke mange mennesker vidste, hvor god Carlos (Sainz) i virkeligheden er, men i år har Carlos bevist, hvor god han er mod Charles (Leclerc), som alle ellers betragter som en af ​​de bedste kørere i Formel 1.”

“Så jeg har det godt med at vide, hvor jeg står i forhold til andre kørere."

I interviewet udtaler Norris også, at hvis han havde samme materiel som øjeblikkets førende i verdensmesterskabet, Max Verstappen, så ville hollænderen få kamp til stregen.

“Jeg tror på, at jeg ville give ham kamp til stregen,” udtalte han med henvisning til Red Bull-køreren.

”Der er bare forskellige scenarier og situationer, hvor erfaring kommer i spil, og du tænker 'måske ville han have overhånden på mig i det scenarie', men jeg mener, ​​at han er en af ​​de bedste kørere nogensinde i Formel 1.

"Jeg synes, ​​at han har bevist det allerede fra han kom til (F1), da han var 16 eller 17 år gammel."

Lando Norris og Daniel RicciardoLando Norris og Daniel Ricciardo
Copyright McLaren


Endelig nævnte Norris, at McLaren-teamet nærmest føles som hans eget lige nu, og at han har fået meget mere selvtillid til at give feedback til, hvad han vil have fra bilen.

”Ja, det føler jeg (at det er hans team),” erklærede McLaren-køreren.

"Men det er også, fordi jeg på en måde har ændret mig. Jeg udtrykker min mening mere, ikke fordi jeg altid tror, at min mening er den rigtige - selv om det meget af tiden er det,” fortsatte han med et grin.”

Det er mere fordi jeg føler mig sikker på bare ved at sige det. De stoler på mig af flere årsager, vil jeg sige.”

Uden at sige det direkte hentyder Norris til konsekvensen af den markante afstand i verdensmesterskabet, der p.t. er mellem ham selv og den erfarne Ricciardo, som ligger på P9 mens Norris ligger på P3.

“Igennem hele sæsonen har Daniel arbejdet på at komme op og få vænnet sig til ting, så meget har været afhængig af mig, fordi jeg har været fyren i en bedre position, der forsøger at lede teamet på en bedre måde,” lød det fra den 21-årige McLaren-kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1's Power Rating: Steiermarks GP McLaren forventer mere af Ricciardo »