• Forside

Rosbergs uheld skyldtes vand

At Ungarns Grand Prix var præget af regn fremgik tydeligt af TV-billederne, men at regnen skulle være den tekniske årsag til Nico Rosbergs afkørsel i sin Williams, kommer først frem nu. Det var dermed sjette gang at Rosberg måtte udgå af et Grand Prix.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/8 2006 klokken 13:08

Enhver bilist har prøvet det på et eller andet tidspunkt: Bilen kan ikke starte på grund af fugt. Selvom det ikke var startproblemer, der satte Williamskøreren Nico Rosberg ud af spillet, var det alligevel vand, der var årsagen.

Rosberg forklarer selv om sin afkørsel: ”Vi fik vand i det elektroniske system, og det fik bilen til at tro, at jeg holdt i garagen. Derfor slog elektronikken den automatiske begrænser til, som bruges ved indgangen til pitlanen.”


Nico Rosberg

”På vej ind i et venstresving skiftede jeg ned og forventede derfor at omdrejningerne øgedes for at matche det lavere gear. Men i stedet holdt begrænseren omdrejningerne så lave, at motoren virkede som en bremse og derfor blokerede baghjulene.”

”Under disse omstændigheder havde jeg ikke en chance for at undgå afkørsel,” siger en ærgerlig Rosberg.

Alligevel håber tyskeren stadig på at slutte i Top-10 i Tyrkiets Grand Prix, hvor forholdene unægtelig vil være noget anderledes at køre under.

”Forholdene burde være helt anderledes i Tyrkiet, og det bliver dejligt at komme tilbage og køre der efter pausen,” siger Rosberg. ”Jeg kørte der sidste år i GP2, og det er en super bane. Jeg ser virkelig frem til at få FW28’eren ud på den.”

”Vi har gjort store fremskridt over de seneste tre løb, og jeg tror på, at vi er i en opadgående kurve lige nu. Det burde være muligt at få point derude, eller i det mindste slutte i Top-10,” siger Rosberg.

Hvis nogen i øvrigt skulle være i Rotterdam, Holland, d. 20. august, vil der være mulighed for at opleve Williams og Nico Rosberg. Denne dag vil F1-raceren nemlig køre demonstrationstur i byens gader.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER