Ricciardo frustreret over særlig regel

Daniel Ricciardo forstår ikke, hvorfor han skulle starte en omgang bagud efter det røde flag under Brasiliens Grand Prix. Han kalder det ”en dum regel”, der i sidste ende ødelagde hans løb.

Ungarns Grand Prix 2023 . Copyright AlphaTaui

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 8/11 2023 klokken 16:11

Der var dramatik for alle pengene i starten af Brasiliens Grand Prix. Et uheld mellem Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg og Alex Albon udløste det røde flag, og vragrester fra uheldet endte med at ødelægge bagvingen hos Daniel Ricciardo.

Australieren endte med at køre i pit og skulle egentlig udgå, men det røde flag gav teamet en mulighed for at få repareret bilen.

Men da man noget tid senere skulle genstarte løbet, var Daniel Ricciardo faldet en omgang tilbage i forhold til resten af feltet, og det frustrerer australieren, der dermed stort set fik sit løb ødelagt.

”Alt den forventning om at skulle køre igen forsvandt fuldstændig,” sagde en skuffet Daniel Ricciardo efter løbet til Motorsportweek.

Daniel Ricciardo i AlphaTauri. Mexicos GP 2023Daniel Ricciardo i AlphaTauri. Mexicos GP 2023
Copyright Red Bull Contentpool


Årsagen til at Ricciardo faldt en omgang bagud skal findes under safety-car-perioden. Her blev kørerne ledt gennem pit-lane, for at give plads til de marshalls, der skulle rydde op efter uheldet.

Men da Ricciardo kørte i pit for at udgå, fortsatte resten af feltet en ekstra omgang rundt på banen, inden det røde flag faldt. Dermed endte han altså en omgang efter resten af feltet.

Daniel Ricciardo er dog uforstående over for, hvorfor han endte med at være en omgang bagud.

”Vi kørte ikke engang én grønt-flags-omgang, så jeg forstår ikke, hvordan vi så kan være en omgang bagud, når løbet bliver genstartet. Det er lidt en dum regel.”

Ricciardo pointerer, at hvis situationen havde været anderledes, og flere biler havde været involveret, så ville man sandsynligvis ikke falde en omgang bagud.

”Hvis 15 biler havde samme problem som os, ville de (FIA, red.) så starte med 15 biler i pit-lane, der er en omgang bagud, og fem biler på gridden?”

Daniel Ricciardo har god grund til at være ærgerlig over hele situationen. Hans teamkammerat Yuki Tsunoda viste nemlig god fart i bilen, men det fik Ricciardo altså ikke lov til at udnytte.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto kan redde Audi Formel 1 holdet Kulde i Las Vegas »