Verstappen: Mercedes vandt titlen – ikke Hamilton

Red Bulls Max Verstappen mener, at mindst en håndfuld andre kørere kunne have vundet verdensmesterskabet i Formel 1, hvis de havde siddet i samme bil som Lewis Hamilton.

Canadas Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/12 2018 klokken 15:12

Statistisk set er Lewis Hamilton tæt på at matche navnkundige Michael Schumacher med sine præstationer. Således mangler briten kun 2 mesterskaber mere for at nå tyskerens 7 og 18 løbssejre for at nå eksverdensmesterens 73 sejre.

Alligevel mener Red Bulls Max Verstappen ikke, at det gør Hamilton til noget særligt. Ifølge hollænderen ligger årsagen til de mange sejre et sted, som 2018-mesteren slet ikke har indflydelse på.

”Jeg mener, at Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo og jeg selv let kunne blive mester i sådan en bil,” udtalte Verstappen til hollandske Formule 1.

”Når jeg ser ’onboard’-billeder, tror jeg endda, at Mercedes slet ikke har givet fuld gas i mange af løbene.”

Ruslands Grand Prix 2018. Red Bull stemningsbilleder fra løbet. Max Verstappen under løbetMax Verstappen foran Lewis Hamilton under Ruslands Grand Prix 2018.
Copyright Red Bull Contentpool


Verstappen blev yderligere spurgt ind til sine egne tanker omkring et sæde hos Mercedes, som det tyske hold forsøgte at få bugseret på plads i 2017, men han er ikke interesseret i blive teamkammerat med Hamilton for nuværende.

”Når jeg ser på min egen karriere, vil det ikke være passende at sidde ved siden af Hamilton eller Vettel lige nu, selv om jeg selvfølgelig ville gøre det, hvis jeg ikke havde andre muligheder,” lød det fra Verstappen.

”Jeg tror, at jeg kan blive mester med Red Bull, hvis bare vi har den rigtige pakke,” sluttede den 21-årige hollænder.

Fra og med næste sæson skifter Red Bull de såkaldte ’power units’ fra Renault ud med enheder fra japanske Honda, som i den netop afsluttede sæson benyttede Red Bulls søsterteam Scuderia Toro Rosso som testplatform for motorudviklingen. Teamet sluttede med 33 point på en samlet tiendeplads i mesterskabet.

Til sammenligning sluttede Red Bull på tredjepladsen med 419 point - med Renault-enheder.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Leclercs imponerende 2018-sæson Over 4 millioner til F1 »