Stortalent til McLaren

McLaren har tegnet kontrakt med den amerikanske teenager og stortalent Ugo Ugochukwu.

McLaren . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/3 2021 klokken 10:03

Kig på navnet og lær det udenad! Ifølge McLaren Racing kan F1-verdenen ligeså godt begynde at øve sig i udtalen.

Således oplyser McLaren i en pressemeddelelse, at teamet har indgået kontakt med Ugo Ugochukwu, der er regerende FIA gokart Europamester i OK Junior-klassen og i øvrigt har samme management som teamets nuværende kører, Lando Norris.

Som det var tilfældet med Norris, er der tale om en flerårig kontrakt med option på at hyre ungersvenden som kører i teamet.

Meget forståligt er Ugochukwu derfor en glad dreng.

”Jeg er beæret over at have en underskrevet kontakt med så ikonisk et team som McLaren Racing så tidligt i min karriere,” sagde den 13-årige gokartkører, der er amerikansk statsborger.



”At få støtte fra McLaren er fantastisk, og hvad enhver ung kører drømmer om. Jeg er lige nu fokuseret på at udvikle mig som kører, så at have McLaren ved min side kan kun hjælpe mig både på og uden for banen.”

McLaren Racings administrerende direktør, Zak Brown, udtalte, at teamet længe har haft et vågent øje hvilende på Ugochukwu og derfor rykkede hurtigt, da muligheden kom for at tilknytte ham som en del af McLarens juniorprogram.

"Vi har betragtet Ugos fremskridt med interesse," sagde Brown. "Så da muligheden for at underskrive en aftale med ham blev mulig, slog vi til.”

Med kontrakten følger Ugochukwu i fodsporene på Lewis Hamilton, der ligeledes var 13 år gammel, da han blev tilknyttet McLaren Racing. Ligeledes har Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne gået samme vej med et F1-sæde.

Det på vores breddegrader usædvanlige navn er et navn benyttet af den afrikanske Igbo-stamme, der består af en befolkning på mellem 15 og 30 millioner individer som overvejende er bosat i Nigeria. Navnet betyder noget i retning af "Guds ørn" og lokalt fortolkes det som "Guds krone" eller endda "Guds ære", da kronen på de traditionelle Igbo-herskere er prydet med en ørns halefjer.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1 anmelder Drive To Survive 3 Sæt dit hold »