McLarens super trick

Mens alle de øvrige hold, har brugt meget tid på at arbejde med den bagerste del af bunden på deres 2021 racer, har McLaren valgt en anderledes strategi, der ser ud til at virke.

Daniel Ricciardo. McLaren MCL35M 2021. . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/3 2021 klokken 13:03

Formel 1 bilerne i 2021 er ikke meget forskellige fra dem de kørte med i 2020, dog er der et par væsentlige ændringer på de aerodynamiske regler, primært omkring bagvognen.

Den bagerste del af gulvet, primært på ydersiden omkring baghjulene, har fået en del begrænsninger, mens den bagerste diffuser har fået pålagt at de lodrette "vinger" skal være mindre, ligeledes for at give mindre downforce og mindre beskidt luft til dem bagved.

Og det er her McLaren ser ud til at have haft held med at finde på en alternativ fortolkning af de nye regler, der har givet dem mulighed for at have en større diffuser end de øvrige hold, hvilket giver dem en markant fordel, som vi allerede nu kan se på testtiderne.

McLarens diffuser trick, er ikke langt fra det Brawn-holdet fandt på, da de kom med den dobbelte diffuser, som ingen andre havde tænkt på og som endte med at sikre dem mesterskabet.

Teknikken er ikke lige så avanceret, men med et ekstra gulv og nogle flapper i bunden af diffuseren, har McLaren sikret sig en markant fordel, som ingen af de andre hold kan nå at kopiere inden sæsonstarten, men som vi nok hurtigt vil se på de andre biler, skulle det vise sig at være så effektivt som det lyder til at være.

Spændende udvikling på det som mange ser som en overgangssæson, inden de nye biler kommer i 2022.

MCL 35MMCL 35M
Copyright McLaren


På de første billeder vi så af den nye McLaren, var det ikke til at se, at de havde fundet på dette nye trick.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen tog førertrøjen på Sådan gik vintertesten »