Renaults teamchef: Vi afviser ikke Vettel, men…

Cyril Abiteboul er udmærket klar over, at det kan blive svært at holde på Daniel Ricciardo til næste sæson. Kunne Sebastian Vettel være et alternativ? Eller måske en dansker?

Cyril Abiteboul . Copyright Renault

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/3 2020 klokken 10:03

F1-sæsonen 2020 er faktisk ikke rigtigt gået i gang endnu, men hos Renault melder spørgsmålet sig allerede om kørerne til 2021.

Esteban Ocon er udlejet fra Mercedes i 2 år, men Daniel Ricciardos kontrakt udløber ved udgangen af 2020.

"Han er meget eftertragtet", siger Cyril Abiteboul om Ricciardo til franske Canal+. Spørgmålet er, om Renault har forbedret bilen nok, så Ricciardo gider køre i den efter 2020.

"Vi bliver nødt til at passe på, så vi ikke går glip af muligheden [for at holde på Ricciardo]", siger Renaults teamchef. Men hvad nu, hvis Ricciardo skulle forlade Renault?

Der er mange gode muligheder på kørermarkedet: Både Lewis Hamilton, Valtteri Bottas og Sebastian Vettel har ingen kontrakt næste år. Men hvem af dem gider at køre for Renualt, hvis bilen ikke er god nok?

En teoretisk mulighed er Sebastian Vettel, der hentede fire verdensmesterskaber med en Reanult-motor i ryggen fra 2010 til 2013.

Monacos Grand Prix 2018 podiet. Daniel Ricciardo vinder foran Sebastian Vettel og Lewis HamiltonMonacos Grand Prix 2018 podiet. Daniel Ricciardo vinder foran Sebastian Vettel og Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


"Jeg vil ikke sige nej, da han er en fantastisk kører", fortæller Abiteboul. "Vi har vundet meget sammen." Men der er et „men“: "Jeg vil egentlig hellere arbejde med fremtidens kørere end fortidens kørere."

Her bør det måske bemærkes, at Daniel Ricciardo også har rundet de 30 år og dermed kun er 2 år yngre end Vettel.

Men Renault har stadig sit juniorprogram, som man startede i 2016, så man senest i 2021 har en færdiguddannet F1-kører. Den kører, der er tættest på at komme i betragtning, er Christian Lundgaard, som kører sin første Formel 2-sæson i 2020.

Formula Renault Supercup i Monaco 2018. Christian Lundgaard og Alex PeroniFormula Renault Supercup i Monaco 2018. Christian Lundgaard og Alex Peroni
Copyright Renault Motorsport


Hvis Christian Lundgaard leverer varen i år, kunne han måske være en god afløser Daniel Ricciardo. Hvem ved…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner tvivler på om der bliver en 2020 Formel 1 Formel 1 melder ud! »