Mercedes overvejer Alonso

Pascal Wehrlein er favorit til sædet hos Mercedes, men Toto Wolff og de andre sølvpile kigger også lidt mod McLaren.

Fernando Alonso. . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/12 2016 klokken 11:12

Fredag meldte den nykronede verdensmester, Nico Rosberg, ud, at han stopper sin Formel 1-karriere med øjeblikkelig virkning. Det har sat Mercedes i en underlig situation, fordi på ingen tid er de gået fra at have to gode kørere til kun at have én kører, hvilket naturligvis ikke er optimalt for et team, der har domineret sporten de sidste tre sæsoner. Heldigvis for Mercedes har dominansen gjort, at stort set halvdelen af feltet gerne vil have fat i det ledige sæde, fordi det kan muligvis betyde muligheden for at kæmpe med om en VM-titel.

Tidligere på ugen var Toto Wolff dog ude at sige, at han og Mercedes ikke rigtig havde lyst til at blande sig i tingene hos de andre teams, hvilket udelukkede muligheden for at sølvpilene ville hente en kører som var på kontrakt et andet sted. Den kommentar har Wolff åbenbart fortrudt, for nu trækker han lidt i land med hensyn til en bestemt kører.

Fernando Alonso.
Copyright McLaren Media


Toto Wolff har netop været ude at sige, at Mercedes naturligvis overvejer muligheden for at hente en kører som Fernando Alonso til teamet, en kører som selv skulle have tilbudt sig til Mercedes.

"Man er jo nødt til at kigge på en kører som Fernando, fordi han er en kører som jeg har stor respekt for. Kombinationen af hans talent, fart og rutine gør at man bliver nødt til at se ham som en mulighed. Problemet er bare at han har kontrakt med McLaren, så det er ikke lige til, men vi er som sagt nødt til at se på alle muligheder,"

Toto Wolff
Copyright Mercedes AMG GP


Fernando Alonso er netop på kontrakt med McLaren til den kommende sæson, en kontrakt som briterne ikke har tænkt sig at lade ham slippe ud af, som de udtalte den anden dag. Derfor skal man dog ikke afskrive Fernando Alonso, for hvis Mercedes sender en stor pose penge til McLaren samt en Pascal Wehrlein, så kan de måske godt tale sammen.

Det er dog ikke så sandsynligt, så indtil videre må Pascal Wehrlein, eller Toto Wolffs egen klient Valtteri Bottas være favoritter til det åbne sæde ved siden af Lewis Hamilton.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kørerportræt: Nico Rosberg (med video) Alonso til Mercedes stærkt problematisk »