Kørerportræt: Nico Rosberg (med video)

Nico Rosberg er verdensmester i Formel 1, men hvem er manden bag VM-titlen egentlig? Det kan I få et bud på her, samt se nogle videoer med ham fra hans egen youtube.

Nico Rosberg. . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 6/12 2016 klokken 10:12

Søndag den 27. november kørte Nico Rosberg over stregen i Abu Dhabi, hvor han havde formået at sikre sig en andenplads i løbet, efter Lewis Hamilton. Andenpladsen var dog nok til at sikre den 31-årige tysker sit første verdensmesterskab i Formel 1, en titel som nok også bliver hans sidste, fordi han som bekendt har valgt at stoppe Formel 1-karrieren med øjeblikkelig virkning. Det faktum at Rosberg har valgt at stoppe karrieren som mester, har pustet endnu mere benzin på det bål, der hedder "Rosberg er en mærkelig snegl,"

Derfor føler vi her på BMF1, at der er et behov for at fortælle historien om Nico Rosberg og fortælle historien om mesteren, som vælger at stoppe på toppen og ikke komme tilbage for at forsvare sin titel.

Begyndelsen
Nico Rosberg, Williams, nyder det gode vejr i Tyrkiet 2007
Copyright Williams F1


Nico Rosberg er født den 27. juni 1985, hvilket betyder at han er 31 år gammel. Han er født i den tyske by Wiesbaden, som dengang var en del af Vesttyskland. Det er dog ikke her den unge Nico voksede op, fordi det gjorde han i Monaco, hvor han boede med sin mor Sina og sin far Keke Rosberg, der som bekendt også har vundet verdensmesterskabet i Formel 1. Nico Rosbergs far er finne, mens hans mor er tysk, hvilket betyder at Rosberg har dobbelt statsborgerskab, men bruger det tyske flag på sin licens.

Nico Rosberg startede sin racerkarriere tilbage i 1991, hvor han som alle små unge racerdrenge, startede med at køre Go-kart. Her viste den unge tysk-finne at han havde et stort talent, hvilket betød at han senere i sin kart-karriere blev holdkammerat med et af de største britiske talenter på den tid, en gut der hedder Lewis Hamilton. De to skulle også blive holdkammerater senere, men det kommer vi til længere nede.

Nico Rosberg og Lewis Hamilton.
Copyright Mercedes AMG


Inden vi når der til, skal vi lige igennem Rosbergs karriere inden han kom i Formel 1, en karriere som gik op gennem forskellige Formel-klasser. Først gik turen op gennem forskellige BMW-klasser i Tyskland, hvor han i sin anden sæson som rigtig racerkører kunne kalde sig mester i Formula BMW- ADAC klasse. Derefter gik turen videre til Formel 3, hvor han faktisk kørte for sin fars Team Rosberg i to sæsoner, dog uden at hente nogle mesterskaber.

Efter turen i Formel 3, tog Nico Rosberg et skridt op ad rangstien, fordi i 2005 fik den 20-årige tysker debut i GP2-serien, hvor han omgående fik succes. Han hentede fem sejre i 23 løb, hvilket var nok til at sikre ham GP2-titlen med 15 point ned til hans nærmeste konkurrent, den tidligere Formel 1-kører Heikki Kovalainen. Det resultat betød at Williams F1 Team, som Rosberg havde været testkører for i 2005, valgte at give ham chancen i Formel 1, allerede året efter.

Formel 1
Nico Rosberg, Williams FW29. Monaco 2007
Copyright Williams F1


I 2006 fik den nu 21-årige Nico Rosberg så debut i Formel 1, for det hæderkronede Williams team, hvor han blev holdkammerat med Mark Webber. Det blev starten på fire sæsoner hos Williams, som var med ret blandet resultater, fordi det britiske team var langt fra fordommens styrke på det tidspunkt. I 2008 blev det dog til to podieplaceringer, hvor af den første var en tredjeplads i det australske grand prix, mens den anden var en andenplads i Singapore.

Løbet i Singapore var dog et rodet grand prix, så det resultat kunne snildt være blevet til et andet. Det var nemlig det berømte løb i Singapore, hvor Fernando Alonso nappede sejren i sin Renault, efter at hans holdkammerat Nelson Piquet Jr. havde sat sin bil i væggen medvilje og fremkaldt en safety car på et taktisk rigtigt tidspunkt. Det er ikke til at vide om den situation hjalp Rosberg til andenpladsen, eller om det fratog ham førstepladsen, men tyskeren var blot startet som nummer 9, så balladen med Renault hjalp ham nok.

Nico Rosberg på podiet
Copyright Williams F1


Der var dog ikke nogen tvivl om, at Nico Rosberg havde et talent, så da Mercedes overtog Brawn GP efter 2009 sæsonen, valgte de den blonde tysker til at danne par med legenden Michael Schumacher, hvilket han gjorde fra 2010 til 2012. Rollen som holdkammerat til den måske bedste Formel 1-kører nogensinde var dog ikke en, som skræmte Nico Rosberg, faktisk tværtimod. Han klaskede Micheal Schumacher i alle tre sæsoner. Nico Rosberg formåede at hente tre podiepladser i den første sæson for Mercedes.

Året efter var teamet dog knap så konkurrencedygtige, men i 2012 var de tilbage og her lykkedes det Nico Rosberg at hente sin første sejr. Det skete i Kina og sejren blev i øvrigt fejret med en tur på Burger King, men det vender vi tilbage til. Først skal vi lige forbi årene 2013 til 2016, hvor Nico Rosberg endnu en gang blev holdkammerat med Lewis Hamilton, hvilket skulle vise sig at blive et drama og en rivalisering, som ikke er set siden Ayrton Senna og Alain Prost.

Nico Rosbergs første sejr Kinas GP 2012
Copyright Daimler-Benz


Rosberg hentede godt nok flest sejre i 2013, han formåede at hente to af slagsen, mens Lewis Hamilton måtte nøjes med en. Briten fik dog samlet flest point, hvilket han også gjorde de to efterfølgende sæsoner, hvor Lewis Hamilton endte med at nappe titlen foran hans tyske holdkammerat. Normalt siger man at tredje gang er lykkens gang, men ikke for Nico Rosberg, fordi for ham var fjerde gang lykkens gang. Det var nemlig i den fjerde sæson med Hamilton som holdkammerat, at tyskeren nappede sin VM-titel.

Det hold dog hårdt og han var presset og motiveret hele sæsonen igennem. Det har taget en del på psyken, hvilket er grunden til han har valgt at stoppe Formel 1-karrieren med omgående virkning, så han kan få mere tid til familien og den slags.

Familien
Vivian Rosberg havde ikke skiftetøj med.
Copyright Mercedes AMG


Udover at være racerkører, så er Nico Rosberg også et familie menneske af de helt store. Han er gift med Vivian, som han har været kæreste med, siden han var meget ung, så det var en stor dag for parret da de endelig blev gift tilbage i 2014. Sammen har parret en datter som hedder Alaϊa, men der skulle eftersigende være et barn mere på vej, hvilket også er en af grundene til karriere stoppet.

Det faktum at Rosberg er familie menneske gør så også, at det ikke er ham man ser rejse verden rundt og feste, eller lave vilde ting som eksempelvis Lewis Hamilton. Det er heller ikke Rosberg man ser ligge det ene billede op efter det andet hjemme fra privaten,. Nej han har det bedst med at adskille tingene, hvilket får ham til at se kedelig ud i forhold til så mange andre, men det er ikke det helt rigtige billede af ham og det finder man ud af, hvis man følger ham på Facebook.

Den anden side af Rosberg
Nico Rosberg med sine venner og et par enkelte kollegaer fejre VM-titlen.
Copyright Mercedes AMG


Når man ser Nico Rosberg på tv op til løbene eller efter løbene, kan han godt virke kedelig, men den facade forsvinder i det øjeblik, hvor han er væk fra banen og starter en live udsendelse op for sine fans på Facebook. Her ser man nemlig en helt anden udgave af Rosberg, hvor man både kommer med ham på Burger King i Kina og ser ham og familien synge højt i bilen efter at VM-titlen var kommet i hus.

Man ser med andre ord en Nico Rosberg som i bund og grund er ligesom den normale mand på gaden, som skejer ud i ny og næ og har nogle traditioner, der skal holdes. En af de traditioner er eksempelvis at han tager sit følge med på Burger King i lufthavnen i Kina, fordi der fik de en burger efter hans første Formel 1-sejr i 2012. Det giver et eller andet sted et mere menneskelig udgave af den ny kronede verdensmester, en udgave som måske ikke er lige så vild at følge som, eksempelvis Lewis Hamilton, men trods alt et billede af at man godt kan være verdensmester i Formel 1 og lave helt normale ting.

Nedenfor kan I se nogle eksempler på disse videoer og de vil så afslutte dette portræt af 2016 verdensmesteren Nico Rosberg.




RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wehrlein tæt på aftale Mercedes overvejer Alonso »