McLaren vil skilles

Det er efterhånden ret tydeligt at McLaren har mistet tålmodigheden med Honda, og de vil meget gerne have en ny motorenhed. Det ville også hjælpe med at holde på Alonso.

McLaren Honda pitcrew-medlem . Copyright McLaren

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 30/8 2017 klokken 12:08

McLaren har mistet tålmodigheden med Honda. Meget er forsøgt og intet har virket. Hondamotoren er svag og upålidelig.

Det nemmeste scenarie for en løsning er at lade forsyningskontrakten overgå til Toro Rosso, og selv snuppe Renault maskinen som det lille hold fra Faenza har brugt.

Der har været forhandlinger om dette før, men de brød sammen. Nu tales der dog igen, og det giver faktisk mening for Toro Rosso at gøre det.

Kinas Grand Prix 2017 - Løbsbilleder fra McLaren Honda.
Copyright McLaren


En aftale med Honda ville betyde at Honda kunne hjælpe det lille italienske hold økonomisk, og den dag motoren bliver god nok, kunne den blive flyttet over i en Red Bull. Imidlertid kan McLaren nyde godt af en bedre motorenhed på den korte bane.

Honda er dog ikke glade for at lade McLaren rende, og har benægtet samtaler med Toro Rosso, omend McLaren har offentliggjort at de er blevet bedt om at levere gearkasser hvis en sådan aftale blev indgået.

Alternativt kan McLaren vælge at bryde deres kontrakt med Honda. Det ville tvinge Honda ud af Formel 1, koste en masse juridisk ballade og ikke mindst vække anstød hos Liberty Media der nødigt ser en Honda exit. Derudover ville det betyde at FIA skal give en dispensation og lade en motorleverandør levere til et 4. hold.

Bagenden på McLaren Hondas MCL32
Copyright McLaren


En ny motor lader også til at være et kardinalpunkt i forhandlingerne med Fernando Alonso, som McLaren meget gerne vil beholde, men som stort set nægter at fortsætte med en Honda i ryggen. Tilsyneladende er Spanieren godt tilfreds med McLarens organisation, specielt efter at Ron Dennis blev sat på græs, og han har gentagne gange rost McLarens chassis som værende et af de bedste på gridden, omend uden motorkraft.

Vi holder vejret og følger situationen. Tiden er ved at løbe ud.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India stopper den interne duel Spa for Fans »