McLaren til Barcelona med helt ny bil

McLaren har hidtil kørt med en bil, der oprindeligt var tilpasset motoren fra Honda og derfor ikke har fungeret optimalt med den nye Renault-motor. Det bliver der ændret radikalt på til Spaniens Grand Prix.

McLaren billeder fra vintertest 2 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/4 2018 klokken 14:04

I virkeligheden har vi slet ikke set den rigtige McLaren-racer i indeværende sæson men derimod en videreudvikling af den Honda-motoriserede model fra 2017. Årsagen er, at fabrikken har været bagud med udviklingen i forhold til det projekterede. Det udtaler teamchef Eric Boullier til Motorsport.com.

"2018-modellen kommer til Barcelona, og naturligvis håber vi, at det er den bil, vi forventer, det vil være," siger Boullier.

"Den bil vi har nu er som planlagt. Det er ikke fordi vi savner noget (hvad angår ydelse, red.) med den. Men vi er bagud i forhold til tidsplanen med den, hvilket betyder, at vores bil i Barcelona bliver den, som oprindeligt skulle have været med i Australien.”

Dette er ikke en rigtig McLaren. Men køreren, Fernando Alonso, er rigtig nok.
Copyright McLaren


"Så vi kører faktisk med en udviklingsmodel fra sidste år, og ikke med den nye bil. Og denne bil vil forhåbentlig være den, vi forventer."

Boullier indrømmede, at det er temmelig frustrerende at vide, at sæsonens første fire løb skal køres i en ikke fuldt udviklet bil, hvor det ikke er muligt at lukke op for det fulde potentiale. Ikke desto mindre holder McLaren-chefen forventningerne på et realistisk niveau og ønsker i øvrigt ikke at komme nærmere ind på bilens ydelse og teamets forventninger.

”Jeg har været længe nok i F1 til at vide, at du først fejrer, når du står på podiet eller øverst på podiet," lød svaret fra en mand, der lød, som om han ved, hvad han taler om.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: HOT or NOT Seneste rygter fra paddocken »