Leclerc: Magnussen burde straffes hårdt

Alfa Romeo Saubers rookie, Charles Leclerc, er ikke begejstret for Kevin Magnussens kørestil og vil have danskeren straffet hårdt.

Ungarns Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/10 2018 klokken 14:10

Det kan siges meget enkelt: Kevin Magnussen er hverken populær hos Charles Leclerc eller Alfa Romeo Saubers teamchef Frederic Vasseur.

Der har tidligere været situationer, hvor Leclerc har klaget over Magnussens kontante kørestil, og på de første omgange af Japans Grand Prix var der igen nærkontakt mellem de to kørere.

Tæt ved indgangen til Sving 1 forsvarede Magnussen sin linje med en bevægelse til højre, hvilket resulterede i at den bag fra kommende Leclerc mistede downforce og ramte danskerens venstre baghjul, som punkterede. Begge kørere måtte efterfølgende i pit og udgik senere af løbet.

Stewards undersøgte efterfølgende hændelsen men fandt ikke anledning til at uddele straf til nogen af kørerne, og det faldt ikke i god jord hos Leclerc – mildt sagt.

Østrigs Grand Prix 2018. 9. og 10. plads til Sauber Alfa Romeos kørere, Marcus Ericsson og Charles LeclercMarcus Ericsson og Charles Leclerc
Copyright Sauber


Over radioen kaldte den kommende Ferrari-kører Magnussen for ”stupid”.

"For mig at se, fra cockpittet, er det helt klart, men jeg skal se billederne bag efter,” lød det fra Leclerc.

”Men for et eller to år siden var der en meget lignende situation med Kimi (Räikkönen, red.) og Max Verstappen på Spa, da Max så i spejlet og derefter rykkede til siden, så snart Kimi rykkede til samme side," fortalte den unge rookie efter løbet.

"Og jeg er sikker på, at vi alle var enige om dengang, at det var en farlig manøvre.”

Leclerc mener, at Stewards bør skride meget hårdere ind over for Magnussen.

”Jeg har haft et år i Formel 1, og den kører jeg har haft flest problemer med, er Kevin.”

”Hvis man kan køre sådan, så vil jeg også gøre det, men jeg mener ikke, at det er den rigtige vej at gå,” udtalte Leclerc.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP, løbsresumé: Hamilton vinder Steiner træt af brokkeri: Kevin gjorde intet galt »