Japans GP, løbsresumé: Hamilton vinder

Lewis Hamilton tog endnu et skridt tættere på verdensmesterskabet denne søndag med en komfortabel sejr i Japan. Et løb hvor Sebastian Vettel havde et sammenstød med Verstappen, der endegyldigt satte hans titeldrømme i stå.

Ruslands Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/10 2018 klokken 09:10

Hamilton startede løbet fra pole og forsvarede sig sikkert over for Bottas, der samtidig forsvarede sig over for Verstappen, der havde Kimi Raikkonen bag sig. Vettel fik en fantomstart, der var rykket fire pladser frem efter første omgang.

På vej ind i chikanen lavede Verstappen en bremsefejl, der forcerede ham til at køre tværs over banen, hvor Raikkonen kom på ydersiden og blev mere end almindeligt presset af hollænderen, der indkasserede en fem sekunders straf for episoden, der efterlod Raikkonen med en skadet bil.

Løbets eneste safetycar kom ud på omgang fire, da vores egen Kevin Magnussen smed om sig med carbondele fra sin racer som følge af en punktering grundet et sammenstød med Charles Leclerc i Sauber. Som om at det ikke var nok for Leclerc, så blev han tilmed senere i løbet ramt i bagenden af sin teamkammerat Ericsson.

På omgang otte blev løbet givet frit, og det var her, at Verstappen og Vettel kom på kant. Det skal dog siges, at det ikke var Verstappen, der havde skyld i denne episode men alene Vettel, der forsøgte sig med en for optimistisk overhaling ind i Spoon, der sendte Vettel ud i et spin, da han ramte Verstappens venstre baghjul.

Imens kørte Raikkonen rundt på fjerdepladsen foran Ricciardo, der startede som nummer 15 efter motorproblemer i kvalifikationen. Det duftede kortvarigt af podie for Ricciardo, da Verstappen havde fået sin straf og Raikkonens beskadigede bil.

Selvom at det udefra så komfortabelt ud for Hamilton, så rapporterede briten flere gange om motorproblemer, men det var dog i sidste ende ikke noget, der var et reelt problem. Bottas havde dog en lidt hårdere dag på kontoret, hvor Verstappen gradvist kom tættere på, da Bottas flere gange var fanget i trafik og fik tiltagende problemer med dækkene. Han forsvarede sig dog hele vejen til slut og beholdt sin andenplads.

Ricciardo og Raikkonen sluttede fire og fem, mens Vettel kørte sig hjem på sjettepladsen og leverede flere gode overhalinger undervejs i løbet, da han skulle køre sig op gennem feltet to gange.

Sergio Perez kørte sin Fprce India racer hjem på syvendepladsen efterfulgt af Grosjean, Ocon og Carlos Sainz. Fernando Alonso og Lance Stroll fik begge tildelt fem sekunders straffe - Stroll for at have skubbet Alonso af banen, mens Alonso fik sin for at have fået en fordel af at have forladt banen. De sluttede hhv. nummer 14 og 17.

Hvis der var noget som helst spænding tilbage om mesterskabskampen, så blev den endegyldigt slået ihjel denne søndag, hvor Hamilton endnu engang demonstrerede sin kæmpe overhånd. Formentlig vil diskussionen resten af sæsonen nu gå på, om det er Mercedes, der reelt har vundet, eller om det er Ferrari, der i kraft af deres fejlede strategier og Vettels kørefejl, har tabt kampen og leveret mesterskabet i Mercedes' hænder.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: Løbet LIVE Leclerc: Magnussen burde straffes hårdt »