Hvilke kørere vinder team-duellerne i 2020? Del 2/2

Alle kørere bliver målt op imod deres teamkammerat. Men hvem kommer til at stå stærkest i kvalifikation og løb i 2020? BMF1 kommer her med anden del af vores bud her.

Ruslands Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 4/2 2020 klokken 18:02

Alle kørernes øjne er rettet mod at komme i toppen af kørermesterskabet, men på vejen dertil gælder det om ikke at blive overhalet af teamkammeraten.

I Formel 1 er alle holdenes biler forskellige, så derfor er det kun muligt at vurdere en kørers evner, ved at sammenligne vedkommendes præstation med teamkammeratens.

Derfor holder kørerne også et vågent øje med, hvor de slutter i forhold til teamkammeraten i kvalifikation og løb.

BMF1 har lavet en oversigt over, hvor kørerne er sluttet i forhold til hinanden fra 2004-sæsonen og frem til i dag. Den kan du se her.

BMF1 har analyseret de forskellige teams, og kommer her med andel del af vores bud på, hvilke kørere der slutter bedst i kvalifikation og løb i 2020-sæsonen.

Du kan læse første del af analysen ved at klikke her.

Alphatauri:
Pierre Gasly lignede en kører på vej ud af Formel 1, da han frem mod sommerpausen gang på gang blev kørt bagud af sin teamkammerat.

Gaslys performance var så dårlig, at han ikke kæmpede med om placeringer til topteamsene. Han havde endda svært ved at følge med de bedste i midterfeltet.

Gasly er en hurtig kører, når der er ro omkring ham og han har tillid til bilen. Det så man i 2018-sæsonen mod Brendon Hartley, og det så man efter sommerpausen i 2019, da han rykkede tilbage til Toro Rosso.

Her slog Gasly teamkammeraten, Kvyat, med 6-2 i kvalifikationen. Så det tyder på, at franskmanden har styr på farten over én enkelt omgang.

Kvyat startede sin F1-karriere tilbage i 2014, og har tilbragt mere end én sæson hos topteamet Red Bull.

Kvyat virker stærkest i selve løbene og formår at holde hovedet koldt, hvilket klart vil give ham en fordel i selve løbene over Gasly.

Vi har også tidligere set, at Kvyat er en rigtig stærk racerkører, som blandt andet slog Daniel Ricciardo i kørermesterskabet, da de var teamkammerater hos Red Bull i 2015.

Gasly har på lidt over to sæsonener kun formået at imponere feltet to gange. Med sin fjerdeplads i Bahrain i 2018, og sin overraskende podieplacering i Brasilien i 2019.

Godt nok vandt Gasly også løbsduellen over Kvyat med 5-4, men vi vurderer alligevel, at Kvyats erfaring gør at han har de stærkeste kort, når han går ind i 2020-sæsonen.

Kvalifikation: Gasly
Løb: Kvyat

Tysklands Grand Prix 2019. Daniil Kvyat tager 3. pladsen og Toro Rosso fejret som var det en sejrTysklands Grand Prix 2019. Daniil Kvyat tager 3. pladsen og Toro Rosso fejret som var det en sejr
Copyright Red Bull Contentpool


Red Bull:
Max Verstappen er en af sportens allerstørste stjerner - og med god grund.

Den unge Hollænder er lynende hurtig, og det virker til, at han efter fem sæsoner stadig udvikler sig og bare bliver bedre og bedre. Hvorimod en kører som feks. Sebastian Vettel allerede har toppet i sin karriere.

Verstappen vandt hele 19 ud af 21 kvalifikationsrunder i 2019-sæsonen.
Godt nok var Pierre Gasly ny i teamet, og Alexander Albon rookie i Formel 1.

Det virker bare meget usandsynligt, at Albon “2.0” dukker op i Melbourne og kører bukserne af Verstappen.

Frem til midten af 2018-sæsonen var Verstappens største svaghed, at han ikke kunne holde hovedet koldt i pressede situationer.

Men det virker til, at det er en meget mere moden Verstappen, vi har set i 2019-sæsonen.

Det hænder til tider, at Verstappen begår de samme umodne fejl. Hvilket så også koster dyrt på point-kontoen i forhold til teamkammeraten når det sker.

Dog er Verstappens hurtighed og erfaring nøglen til, at han tager sejren i løbsduellen også.

Kvalifikation: Verstappen
Løb: Verstappen

Red Bull zero gravity pitstopRed Bull zero gravity pitstop
Copyright Red Bull Contentpool


Ferrari:
Det virker skørt, at hvad der burde være teamets “andenkører", står til at vinde både kvalifikations- og løbsduellen i 2020-sæsonen. Men den er god nok.

Leclerc vandt kvalifikationsduellen i 2019 med 12/9 over sin teamkammerat. En teamkammerat som har fire verdensmesterskaber på CV'et.

Og dette var til trods for, at det var monegaskerens første sæson med teamet - og sin kun anden sæson i Formel 1.

Sebastian Vettel er stadigvæk en af feltets dygtigste kørere. Charles Leclerc virker bare til at være ét af de kæmpe talenter, som engang imellem dukker op i sporten.

Vettel burde stå stærkest i selve løbsduellen, og han har også mulighed for at vinde den.

Det virker bare til, at han bliver for påvirket mentalt af presset fra Hamilton, og nu også Leclerc.

Vettel vandt da også løbsduellen i 2019-sæsonen, til trods for at Leclerc fik flere point og sluttede sæsonen på fjerdepladsen foran Vettel.

Leclerc er inde i en rivende udvikling, og kender nu teamet rigtig godt. Derfor er det også forventeligt, at han vil komme stærkt fra start i 2020-sæsonen, og derfor også slå Vettel i løbsduellen.

Kvalifikation: Leclerc
Løb: Leclerc

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Ferrari fredagAbu Dhabis Grand Prix 2019. Ferrari fredag
Copyright Ferrari


Haas:
Den her bliver lidt mere tricky, fordi der er rigtig mange faktorer der spiller ind.

På papiret burde Romain Grosjean være den hurtigste kvalifikationskører. Faktisk er han kendt for at være nok den hurtigste af alle i hele feltet på én enkelt omgang.

Problemet for Grosjean er, at hans psyke spiller meget ind på hans performance.

Kevin Magnussen vandt godt nok duellen med 13-8 i 2019. Både fordi han har forbedret sig markant i sine kvalifikationer, men også pga. Grosjeans fejl.

Hvis man kigger henover begge køreres fulde karrierer, så har Grosjean slået sine holdkammerater 57 % af gangene i kvalifikationen, hvor Magnussen er på 49 %.

Og hvis man sammenligner al den tid, de to har været teamkammerater, så har Grosjean været forrest i kvalifikationen 52 % af gangene.

Så franskmanden har en svag fordel.

I 2017 vandt Grosjean med 12-8 i kvalifikationsduellen. I 2018 vandt Grosjean “kun” med 11-10. Og som tidligere nævnt vandt danskeren med 8-13 i 2019.

Til trods for at Grosjean statistisk set burde blive tildelt titlen, så mener vi, at Magnussen har forbedret sig så markant de senere år, at han burde slutte forrest af de to.

En ting er sikkert, det bliver en tæt kamp imellem de to kamphaner.

I selve løbet er der ikke nogen tvivl fra vores side af. Kevin Magnussen er simpelthen så stærk og analytisk i sine løb, at han burde kunne slå Romain Grosjean.

Kvalifikation: Magnussen
Løb: Magnussen

Mexicos Grand Prix 2019. Kevin MagnussenMexicos Grand Prix 2019. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Alfa Romeo:
Der er ikke nogen tvivl om, at Antonio Giovinazzi blev smidt direkte for løverne, da han kom op imod feltets hårdeste hund, Kimi Räikkönen. Hvilket helt klart også har givet nogle ekstra hår på brystet på italieneren.

Giovinazzi havde en skidt start på 2019-sæsonen, og stod faktisk med det ene ben ude af Formel 1. Lige indtil det italienske Grand Prix, hvor det hele ændrede sig.

Godt nok vandt Räikkönen 12-8 i de kvalifikationer hvor de kørte mod hinanden.

Men fra det italienske Grand Prix vandt Giovinazzi 5 ud af de sidste 8 kvalifikationsrunder, og dermed sikrede sig sædet til 2020-sæsonen.

Det der skete var, at Giovinazzi bare lige skulle op i gear. Hvilket også var tilfældet tilbage i 2016, da han dystede med i GP2-serien (nu kaldet F2).

Her startede han sløjt ud, men endte med at dominere feltet, og tabe mesterskabet til Pierre Gasly i årets sidste løb.

Räikkönen har langt mere erfaring end italieneren, hvilket taler til finnens fordel.

Men hvis Giovinazzi har fundet sig til rette, og kan fortsætte de gode takter fra 2019-sæsonen. Så bliver det en interessant kamp, der nok skal få teamchef Frédéric Vasseuer helt frem i stolen hos det schweiziske-team.

I selve løbsduellen er der ikke nogen tvivl om, at Kimi Räikkönen har det stærkeste kort overfor italieneren.

Räikkönen, som har været on/off fra Formel 1 siden 2001, kører rundt med bagagerummet fuld af erfaring fra de største teams, og ét enkelt VM-trofæ fra 2007.

Derfor har han mere viden til at kunne opsætte raceren optimalt, tænke strategisk, og kunne administrere sit løb.

Men på sigt virker det til, at der er stort potentiale i Ferrari-junioren, Giovinazzi.

Kvalifikation: Räikkönen
Løb: Räikkönen

Kevin Magnussen jagter Kimi RäikkönenKevin Magnussen jagter Kimi Räikkönen
Copyright Bil Magasinet BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aitken ude af Renault Verstappen: Hamilton er god men ikke Gud! »