Hamilton på Christianacykel i Copenhagen F1-grandprix

Der kæmpes med næb og kløer for at få et Formel 1-løb til København, og seneste påhit fra idémændene bag projektet vil utvivlsomt få København på alverdens avisforsider.

Australiens Grand Prix 2018 . Copyright Formula1.com

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/4 2018 klokken 13:04

Det er efterhånden velkendt, at der kæmpes hårdt for at få et Formel 1-grandprix til København og optimismen voksede flere grader, da Københavns Borgerrepræsentation for nyligt gav grønt lys til at fortsætte sonderingerne.

Men chancen for at opleve Kevin Magnussen (og måske unge Christian Lundgaard) køre ud over Amager Boulevard med 300 km/t står stadig over for store udfordringer.

I en paneldebat med dagbladet BTs læsere, hvor idéfolkene bag F1-projektet, tidligere forskningsminister Helge Sander og Lars Seier Christensen deltog, nævnte de nogle af knasterne.

Får Kevin Magnussen mulighed for at køre et F1-grandprix i København.
Copyright Haas F1


”Det er London med at få licensen fra Formel 1. Det er København og tilladelsen til at køre. Det er regeringen med at få et offentligt tilskud og et afsæt til at arrangere løbet, og så er det den private del, hvor vi skal have nogle midler ind,” sagde Seier Christensen ifølge Berlingske.

”Jeg blev overrasket over, at vi skal igennem sikkerhedsforanstaltninger med PET. Det må vi simpelthen have løst,” hvilket pengemanden mente kunne løses ved at indhente dispensationer hos justitsministeren idet Folketinget alligevel holder sommerferie i en eventuel løbsweekend.

Og nu kommer vi til overskriften til denne artikel.

På snedigste vis forsøger initiativtagerne tilsyneladende at snigløbe den grønne cykel- vind- og el-begejstrede borgerrepræsentation på deres egen banehalvdel, og med dens egne argumenter, ved at foreslå at afvikle et cykelløb i løbet af ugen.

Foreløbigt udkast til Formel 1 banelayout i København.
Copyright BMF1


”Hele det miljømæssige skal bygges ind også, og jeg er glad for cykler. Så jeg tænker, det vil være helt oplagt – og det har Formel 1 også nikket til – at lave et cykel-criterium med nogle af de stjerner, som danskerne også godt kan lide. Det kan bygges ind torsdag eller fredag… så man kan komme ind og se vores cykelstjerner på banen,” udtalte Lars Seier ifølge BT.

”Formel 1 er meget interesseret i at dele den ambition, hvor vi understreger Københavns image som en cykelby. Min vurdering er, at hvis vi kører Lewis Hamilton ind på ladet af en Christiania-cykel, vil dét være billedet, der går verden rundt.”

”Det skal bygges ind i det, og det er de (Formel 1, red.) sådan set med på,” lød den usædvanlige melding fra Seier Christensen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rusland vil også have piger Kevin holder førstepladsen »