Hamilton bliver verdensmester i weekenden, hvis:

I sidste weekend, kunne Hamilton sikre sig sit 5. Formel 1 verdensmesterskab. Det lykkedes som bekendt ikke, men han kom trods alt tættere på. Her er der hvad der skal til for at han bliver mester i weekenden.

Verdensmester Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/10 2018 klokken 15:10

Der er nok ikke mange der længere tror på, at det vil lykkes for Sebastian Vettel, at sikre sig sit 5. verdensmesterskab i år.

Inden USA's Formel 1 Grand Prix, havde Hamilton opbygget et forspring til Vettel på imponerende 67 point, et forspring han udbyggede til 70 point efter løbet, hvilket så ikke var nok till at kunne kalde sig Formel 1 Verdensmester 2018, da der fortsat er 75 point at slås for.

Hvis Sebastian Vettel skal kunne kalde sig Verdensmester efter løbet i Abu Dhabi, hvilket ikke vil kunne lade sig gøre før for hans vedkommende, skal han i de sidste tre løb, sikre sig mindst 71 point mere end Hamilton.

Hamilton derimod, skal blot sikre sig 5 point mere, for at kunne kalde sig mester, uanset hvilke resultat Vettel sikre sig.

Det betyder, at hvis Hamilton slutter som nummer 7, eller bedre i Mexico, kan han kalde sig for Formel 1 Verdensmester 2018.

Vettel skal helst håbe på, at Hamilton udgår, hvis hans drøm skal holdes bare en anelse i live.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner har afløseren klar Hvad nu Alonso? »