Formel 1-gennembrud mod Corona

Første resultat af de engelske Formel 1 holds indsats mod Corona er landet. Mercedes F1 har, sammen med University Collage London, udviklet en ny form for respirator.

Englands Grand Prix 2019 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/3 2020 klokken 11:03

De siges, at vi alle vil blive ramt af Corona i en vis grad. Derfor er det utroligt vigtigt at vi bløder kurven ud og at vi sikre, at der konstant er plads nok på hospitalerne.

Mercedes Formel 1 holdet, har i samarbejde med University Collage London, udviklet en ny form for respirator, der ikke blot er hurtig og billig at producere, men også vil kunne anvendes på almindelige senge-afsnit, så patienten ikke har behov for at komme på intensiv afdeling.

Enheden er blevet hastegodkendt i England, så den kan komme ud på hospitalerne i løbet af få dage.

Enheden, der har fået navnet "Continuous positive airway pressure", kan uden anvendelse af bedøvelse, hjælpe patienten til at trække vejret, ved blot at få en maske på.

Dette er et kæmpe gennembrud i kampen mod Corona, da det vil betyde at der er flere senge til dem der skal have hjælp med at trække vejret.

Lige nu arbejdes der på, at sætte enheden i produktion. Mercedes forventer at kunne producere helt op til 1.000 enheder, pr. dag!

Der er ingen meldinger om dette kommer til Danmark.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 kan slutte i februar Kevin ikke på Ferraris short-list »