Far Verstappen ikke vred men skuffet over Red Bull

Jos Verstappen kommer nu med en klar kritik af Red Bull og Honda. 2019 tegner til at blive et tabt år for hans søn Max. Det er nødt til at blive bedre i 2020, mener den tidligere Formel 1-kører og far til Max.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 3/10 2019 klokken 10:10

Før sommerferien gik det ellers så godt: I de sidste fire løb før sommerferien var Max Verstappen tre gange på podiet og vandt to af dem, men i de sidste fire løb efter sommerferien har han kun været på podiet én gang.

Den tendens bryder Max‘ far Jos Verstappen sig slet ikke om.

"Vi burde kunne køre med [oppe foran], men det hårdere end forventet", siger Jos Verstappen til det hollandske medie Ziggo, og fortsætter: "Det er meget frustrerende, for før sommerferien havde vi et par gode løb, men efter sommerferien er vi ikke kommet videre, selv om andre har gjort store fremskridt."

Med ”andre” mener Jos Verstappen nok især Ferrari, som har vundet tre af de fire løb efter sommerferien.

"Max kan ikke gøre så meget i øjeblikket, vi er afhængige er teamet", siger Verstappen senior og uddyber: "Han [Max] gør alt, hvad han kan. Men det er ikke hans skyld, at det er blevet så svært. Hvis han kommer over i en god bil, så kører han med om verdensmesterskabet. Nu har vi været hos Red Bull i et par år, og det ser ikke ud som om, at vi ville kunne køre med om verdensmesterskabet de næste par år."

Max Verstappens kontrakt med Red Bull udløber ved udgangen af 2020. Jos Verstappens udtalelser skal måske også ses i lyset af, at familie Verstappen prøver at lægge maks. pres på Red Bull op til de kommende kontraktforhandlinger og måske tale sønnens raceevner op over for andre interesserede teams - såfremt det skulle være nødvendigt...

Østrigs Grand Prix 2019. Max Verstappen vinder løbet foran Charles LeClerc og Valtteri BottasØstrigs Grand Prix 2019. Max Verstappen vinder løbet foran Charles LeClerc og Valtteri Bottas
Copyright Red Bull Contentpool


Derfor er det heller ikke den diplomatiske fløjlshandske Jos Verstappen har på, når han udtaler sig om Red Bull: "Vi er bagud med bilen og motoren. Vi bliver nødt til at arbejde på de to ting, hvis vi skal have en reel chance for at kæmpe med om mesterskabet næste år", forlanger den tidligere Formel 1-kører og nævner desuden, at hans søn er "frustreret", fordi de gode resultater - på trods af sejre og flere podieplaceringer - lader vente på sig. Egentlig havde man ventet, at man kunne lukke hullet op til Mercedes og Ferrari her i 2019.

"Men sådan ser det ikke ud", siger Jos Verstappen: "Teamet bliver nødt til at ændre på tingene for at kunne være med i kampen om mesterskaber." Ellers er der fare for, at 2020 "bliver endnu et tabt år".

Jos er skeptisk, når det drejer sig om 2020: "Hvordan skulle vi kunne lukket hullet op til de andre næste år? Jeg er virkelig bekymret."

I øjeblikket mangler Red Bull et halvt sekund pr. omgang for at være lige så hurtige som Ferrari og Mercedes: "Det hul kan man ikke lukke på to uger."

Max Verstappen har kørt for Red Bull siden 2016 og har aldrig kunnet køre med om mesterskabet. Hans bedste VM-placering var nr. 4 i 2018. I øjeblikket ligger den 22-årige hollænder også nr. 4 i den samlede stilling.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel til kammeratlig samtale Norris skifter management »