F1 introducerer den hurtigste bybane

Det skabte store overskrifter, da en ny fremtidig destination blev introduceret i 2020. Nu får kritikerne (måske) sat et plaster på såret.

Jeddah . Copyright FIA Formula 1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 18/3 2021 klokken 15:03

Der var mange fans der fik morgenkaffen galt i halsen, da en af sportens nyeste destinationer blev introduceret sidste sæson.

Årsagen skal findes i, at Formel 1 benytter sloganet “We Race as One”, for at opnå mere lighed blandt mennesker. Flere fans mente dog ikke, at destinationen, Saudi Arabien, matchede med budskabet, F1 prøver at sende - da landet har fået kritik for at undgå overholdelse af menneskerettigheder.

Planen er, at løbet skal køres senere i år, og nu er de første detaljer om banen endelig kommet ud.

Navnet på kalenderens hurtigste bybane bliver ‘Jeddah Street Circuit’, og det bliver noget af en moppedreng for kørerne at gennemføre.

Hermann Tilke, og et team under Ross Brawn (Managing Director i F1 for motorsport), er dem der har slået stregerne til sportens nyeste bane.

Med sine 6,175 km og 27 sving, bliver det sæsonens andenlængste bane. Og med en simuleret gennemsnitshastighed på 250 km/t bliver det F1’s hurtigste bybane.

“Det er altid spændende at frigive detaljerne om en ny bane, og Saudi Arabiens gadebane er ikke nogen undtagelse” siger Ross Brawn i F1’s pressemeddelse.

“Vi har arbejdet meget tæt sammen med teamet hos Tilke og promotoren, for at sikre at vi får en bane med spændende hjul til hjul racing til fansene, der udfordrer alle kørerne”.

“Designet får det bedste frem fra de moderne bybaner, men den får også højhastigheds områder, og områder med et flow der giver mulighed for høje hastigheder og samtidig give overhalingsmuligheder”.

Placeringen er utrolig ved Det Røde Hav, og vi kan ikke vente med at se bilerne på banen i december” slutter Ross Brawn.

Jeddah Street CircuitJeddah Street Circuit
Copyright FIA Formula 1

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lyt til Podcast med BMF1 Yuki var ikke så hurtig »