Sandsækkene bliver snart smidt

Formel 1 sæsonen nærmer sig kraftigt og det efter en vinter test, der så ud til at drille Mercedes og Aston Martin, mere end de øvrige. Men var der blot tale om seriøs "sand bagging" eller havde de virkelig problemer.

Alfa Romeo i testbeklædning . Copyright Alfa Romeo

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/3 2021 klokken 09:03

Når man ser på de videroer der er lagt op fra Vintertesten i Bahrain, ser det ud til at, primært Mercedes, har en meget løs bagende.

Det fik Mercedes til at prøve at ændre opsætningen af deres racer, så den stod højere over bagenden, uden det store held.

Men er det hele blot et spil for galleriet, som vi tidligere har set?

Det er ikke nemt at vide, og når man ser på de forskellige "eksperters" udtalelser fra diverse internationale medier, bliver man ikke rigtigt klogere.

Der er dem der er sikre på, at Mercedes endnu engang forsøger at snyde alle ved at vise at de ikke er på plads, men at de ikke blot er på plads, men er stærkere end nogen siden før.

I den kategori finder vi også nogle af Formel 1 kørerne, som f.eks. George Russell, der er er tilknyttet holdet. Han mener at der er tale om seriøs "sand bagging" og at Mercedes blot vælger at holde igen.

I den anden ende er der dem, der mener at Mercedes har store aerodynamiske udfordringer, som de med sikkerhed ikke når at løse inden åbningsløbet i Bahrain og som måske vil følge dem, gennem hele sæsonen.

I den kategori finder vi den tidligere Formel 1 kører, Ralf Schumacher, Mick Schumachers onkel.

Ralf Schumacher nægter samtidig, at Aston Martins problemer, har været de samme som Mercedes.

"Mercedes har tydelig vis aerodynamiske problemer, som de ikke kan nå at få løst inde åbningsløbet ," kom det fra Schumacher.

"Aston Martin havde nogle tekniske problemer under vintertesten, som jeg er sikker på at de har løst inden Bahrain," tilføjede han.

Om lidt over en uge, vil vi se Formel 1 bilerne på banen igen, til årets første FP1. En træning vi nok vil se blive brugt meget mere end vi normalt ser.

"Sand Bagging" eller ej, så ser vi meget frem til starten på en ny Formel 1 sæson.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari-sponsor: Derfor er logoet giftgrønt Lyt til Podcast med BMF1 »