• Forside

Verdensmesteren i 2009 behøver alligevel flest point

Få dage efter FIA/WMSC besluttede sig for at ændre pointsystemet, så verdensmesteren skulle findes hos køreren med flest sejre, ikke flest point vil forslaget blive forkastet. FOTA har under en samlet stemme udtalt, at de ikke finder forslaget acceptabelt.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/3 2009 klokken 00:03

Man må rose Max Mosley og resten af gutterne fra slyngelstuen FIA. Når de beslutter sig for noget, så kommer der debat. Den er stensikker, HVER gang.

Også da man under det netop afholdte møde i WMSC vedtog en kontroversiel ændring til verdensmesterskabet, der belønnede en hovedløs sejr fremfor taktisk sikker kørsel. Ordet hovedløs kan nemt misforstås.

Man kan forestille sig et scenarie, hvor f.eks. for at tage et eksempel fra 2008 Lewis Hamilton dykker udenom Kimi Räikkönen ind i Bus stop-chikanen på Spa.

Rygende dæk i første sving. Det kunne måske have betalt sig med en påkørsel af Kimi, hvis reglerne for 2009 havde været gældende sidste år. Billedet er fra Fuji.

I 2008 straffede man Lewis Hamilton for at have opnået en fordel ved at køre på tværs af chikanen, ikke igennem chikanen. Scenariet var ellers et sammenstød mellem de to kombatanter, hvis chikanen skulle tages ordentligt. Med det nye reglement kunne sammenstødet have betalt sig for den part, der førte i antallet af sejre.

Siden offentliggørelsen har der været kritik omkring den nye regel fra Formel 1-kørere, teamchefer, pressen og måske meget vigtigt fra fansene. Vi vil have kamp fra start til slut, og hvis det ikke kan lade sig gøre, så kamp fra første til næstsidste løb.

FOTA havde foreslået en forøgelse af pointene for top 3, så pointrækkefølgen i 2009 ville komme til at hedde 12-9-7-5-4-3-2-1. Det pointsystem blev afvist og er stadig afvist på trods af, at det nu er lykkedes for FOTA at få FIA til at omvende deres beslutning.

FOTA har fået lidt mere slagkraft efter, at de taler med en stemme.

I en pressemeddelelse udtaler FOTA, at en så stor og væsentlig ændring så sent i sæsonoptakten kun bør kunne vedtages, hvis der er absolut enighed blandt alle teams i Formel 1. Derfor tvivler FOTA på, at FIA's ændring i pointsystemet er gyldig.

FIA har nu svaret igen ved at suspendere det nye VM-system i et år, så det først træder i kraft i 2010.

”Hvis, uanset grund, Formel 1 holdene ikke er enige i det nye system, så vil implementeringen af dette blive udskudt til 2010.”

Hvad mener du om denne regel? Giv din mening til kende i BMF1-gruppen på Facebook.