• Forside

Verdensmesteren i 2009 behøver ikke flest point

Der var i går møde hos World Motor Sport Council, hvor flere forskellige områder og punkter blev gennemgået. Et af disse var et forslag fra FOTA om at ændre pointstrukturen, så der blev et større spring mellem nummer to og to.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/3 2009 klokken 01:03

Der blev gennemgået mange forslag i dag under WMSC’s møde i Paris.

Blandt andet blev Formel 1 ændret radikalt, da man indførte et modificeret pointsystem, der tager noget fra Bernie Ecclestones medaljeide og kombinerer det med det nuværende pointsystem.

Verdensmesteren i 2009 bliver den kører, der har vundet flest sejre. Det betyder så ikke nødvendigvis, at han er køreren med flest point sidst på året, hvilket i teorien betyder, at hvis en kører er så suveræn, at VM bliver afgjort allerede midt på sæsonen, så kan han stoppe efter ni sejre, og lade reservekøreren køre resten af sæsonen.

Bernie Ecclestone fik trumfet noget af sin medaljeide igennem

Det var så den del, der blev taget fra Bernie Ecclestones medaljeide. Flest sejre = flest guldmedaljer. Skulle det ske, at to kørere slutter sæsonen med lige mange sejre, så kommer det nuværende pointsystem til at træde i kraft.

Formula One Teams’ Association havde ellers foreslået en revidering af det nuværende pointsystem, så top 3 i stedet for de nuværende 10, 8 og 6 point ville blive tildelt 12, 9 og 7 point. Det ville give en større difference, og dermed gøre det mere attraktivt at gå efter sejren fremfor en sikker andenplads.

Det forslag blev nedstemt, hvilket FOTA via Luca di Montezemolo, der fungerer som FOTA’s stemme er meget skuffet over. FIA har bedt FOTA om at komme med forslag til forbedring af sporten, og så bliver et forslag som de ti hold stod sammen om bare forkastet.

FOTA stod sammen om en ændring af det nuværende pointsystem.

Det er set før, at kørere har taget endog rigtig mange sejre i VM. Specielt Michael Schumacher, der både har tangeret tidligere, men også slået rekorden for flest sejre i en sæson.

Hvordan sæson 2009 kommer til at forløbe? Det vides ikke, men spændende bliver det!