Marko ser stadig Mercedes som favorit

Red Bull Special Advisor Dr. Helmut Marko, tror ikke på at Mercedes har så store udfordringer som de viste under vintertesten og ser dem fortsat som favoritter. Aston Martin er også bedre med end de viste.

Helmut Marko (midten), Christian Horner (th) og Renault F1s teamchef Cyril Abiteboul (tv). Østrigs Grand Prix 2020. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/3 2021 klokken 08:03

Det er meget muligt, at Mercedes viste svaghedstegn under vintertesten, men Dr. Helmut Marko nægter at afskrive Mercedes som favoritter til at tage endnu en titel.

"Det var tydeligt at bilen virkede meget nervøs over bagenden, noget vi også så hos den anden Mercedes, Aston Martin red.", kom det fra Marko.

Selvom Red Bull så ud til at være de stærkeste under vintertesten, samtidig med at Mercedes så ud til at kæmpe hårdt for at følge med, nægter Marko at påtage sig favoritrollen.

"Vi ser stadig Mercedes som favoritter til at tage endnu en titel, men vi håber på at vi kan presse dem endnu hårdere i år," kom det fra ham.

Hos Mercedes ser man det lige modsat, men det er der næppe den store overraskelse i.

De nye aerodynamiske regler, der primært omhandler bagenden af bilen, hvor man har ændret på gulvet og diffuseren, har påvirket Mercedes i negativ retning, mens det lader til at have tilgodeset dem, der har kørt med den høje bagende, primært Red Bull, men til dels også Ferrari.

De problemer Mercedes og Aston Martin havde med deres gearkasser, ser Helmut Marko ikke som særlig vigtige.

"De mistede en del testtid, men ikke noget der giver dem alvorlige problemer. Jeg er sikker på at de har løst problemet inden det første løb," kom det afsluttende fra Marko.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes: Red Bull er hurtigere end os Ferrari har løst problemet »