Helmut Marko: Verstappen er bange

Red Bulls motorsportskonsulent Helmut Marko har røbet, at Max Verstappen er ret bange, når det drejer sig om coronavirus. Hollænderen har aflyst flere planlagte arrangementer på grund af sin frygt for at blive smittet.

Max Verstappen . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 5/6 2020 klokken 22:06

Når Formel 1 endelig går i gang i starten af juli, så er man ret sikker på, at der er styr på COVID-19-smittefaren. Alligevel er et par kørere skeptiske – en af dem er Max Verstappen.

Helmut Marko fortæller over for tyske RTL, at hollænderen er ret "bange": ”Vi har haft planlagt et par arrangementer, men hvis sikkerhedsforanstaltningerne ikke var fuldstændig optimale, så aflyste han [Max Verstappen]."

Max Verstappen skulle angiveligt være hunderæd for at blive smittet med corona – måske er det ikke så underligt, for Helmut Marko præsenterede for et par måneder siden idéen om at oprette corona-camps for alle Red Bulls kørere, så de udvikle immunitet, vel at mærke efter at være blevet smittet af hinanden. Idéen faldt dog ret hurtigt og hårdt til jorden...

Der er dog også en anden grund til, at Verstappen er forsigtig med ikke at blive smittet: ”Han vil være den yngste F1-verdensmester og undgår derfor alle risici,” fortæller Helmut Marko.

Marko tror dog ikke på, at corona bliver et problem for kørerne. De fleste af dem - ligesom Verstappen – bor i Monaco, hvor der har været meget strenge sikkerhedsforanstaltninger: ”Man måtte kun forlade huset i få timer. Så de kommer isoleret og godt forberedt til løbene,” mener Red Bulls motorsportskonsulent.

Englands Grand Prix 2019. James Bond tema hos Red Bull. Helmut Marko og Christian Horner leger superskurkeEnglands Grand Prix 2019. James Bond tema hos Red Bull. Helmut Marko og Christian Horner leger superskurke
Copyright Red Bull Contentpool


Noget andet kan dog gå hen og blive et problem, nemlig kørernes manglende løbsrutine. De fleste kørere har ikke siddet i en Formel 1-racer siden februar, så derfor kan det første løb blive en lille smule hektisk, mener Marko.

"Når det starter i juli, så kan det godt være, at den normale kondition og dermed også koncentrationen er væk. Men det bliver jo så ekstra spændene for tilskuerne.“

De første løb vil ganske vist blive kørt uden tilskuere på tribunerne men bliver dog trods alt vist på tv – corona eller ej.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rusland klar som 9 og 10 Ungarn forlænger og sparer millioner »