McLaren på vej til IndyCar

Noget tyder på, at Fernando Alonsos debut i IndyCar sidste år er ved at udvikle sig til et reelt engagement for McLaren i den nordamerikanske pendant til Formel 1.

Bagenden på McLaren Hondas MCL32 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/6 2018 klokken 15:06

I 2017 gav McLaren sin stjernekører, Fernando Alonso, en friweekend, for at han kunne muntre sig lidt i et IndyCar-løb og samtidig få lidt afveksling fra en katastrofal sæson med Honda som motorleverandør.

Efterfølgende udtrykte Alonso stor begejstring for ovalbaneløbet Indy 500, som han i øvrigt udgik i med sin Honda-motoriserede bil fra Andretti Autosport.

Nu tyder noget på, at McLaren er seriøst interesseret i at stable et team på benene i den nordamerikanske løbsserie. Således udtaler kilder hos McLaren til magasinet Racer, at der vil blive afholdt et møde i IndyCar-seriens paddock op til weekendens løb i Detroit.

”Gil (de Ferran, red.) og jeg, samt nogle få andre McLaren-folk, vil deltage i møderne i Detroit,” udtalte McLarens CEO Zak Brown til bladet.

Andre deltagere i mødet vil være aktuelle partneremner, og det menes, at Andretti Autosport er den mest oplagte.

Fernando Alonso er en populær kører og vil trække mange tilskuere til IndyCar.
Copyright McLaren Media


En eventuel opstartsdato er endnu ikke fastlagt og vil i givet fald heller ikke blive endeligt aftalt efter mødet.

”Der er ingen afgørelse i denne weekend og heller ingen fast tidshorisont,” fortalte Brown.

Rahal Letterman Lanigan Racing har også været rygtet som en fremtidig partner i IndyCar for McLaren, men det afvises af den ene af teamets ejere.

”Hvad angår McLaren, så er Zak (Brown, red.) en god ven, og mange har vidst, at vi blev spurgt om at køre deres Indy-program sidste år. På det tidspunkt vidste vi ikke, hvem køreren var, men uanset hvad, så havde vi ikke tilstrækkeligt med folk og udstyr, så vi måtte afslå,” fortalte Bobby Rahal.

”Vi ville ellers gerne være med, og hvem ville ikke gerne samarbejde med McLaren? Men Andretti er det klare favoritvalg,” sluttede Rahal.

Der foreligger ingen detaljer om, hvilke kørere McLaren eventuelt vil benytte, men et godt bud kan være Fernando Alonso, som sidste år trak massive overskrifter og mange fans til Indy 500 – og måske ønsker spanieren også selv at blive plantet om og få succes.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sådan ser F1 ud gennem halo Ricciardo straffes i Canada »