Vandoorne: Jeg blev ofret for Alonsos skyld

Stoffel Vandoorne kan se tilbage på en god præstation under gårsdagens grandprix i Monacos gader, men McLaren-køreren mener også, at teamet ofrede ham for at redde Alonso.

Italiens Grand Prix 2017. Stoffel Vandoorne bliver interviewet . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/5 2018 klokken 13:05

Efter et løb, hvor Stoffel Vandoorne, McLaren, halvdelen af tiden lå i bagvingen af Kevin Magnussens Haas-racer uden at være i stand til at passere, udtalte belgieren efter løbet, at han følte sig ofret for at skaffe teamkammeraten Fernando Alonso en bedre placering.

Vandoorne havde planlagt en ét-stopstrategi beregnet til 20. omgang, en omgang efter Alonso, der lå længere fremme. Nu kom Alonso i stedet for ud foran teamkammeraten med ren luft foran sig og lige foran Vandoorne og Verstappen.

Da belgieren efter løbet blev spurgt, hvorvidt han var enig i, at det påfaldende så ud som om, at han blev ofret for at forbedre teamkammeratens resultat, var ingen i tvivl om hans mening.

”Det følte jeg helt bestemt,” lød det fra Vandoorne.

Stoffel Vandoorne
Copyright McLaren


”Jeg synes, at vi skulle have pittet fem omgange tidligere. Fernando kom ud lige foran, og det var netop på den omgang, vi havde pittet, så skaden var sket.”

”Skuffende,” lød det ærgerligt fra den 25-årige McLaren-kører.

Det gjorde ikke situationen bedre, at belgieren i forvejen havde et langsomt stop.

”Jeg ved ikke, hvad der skete, men det grønne lyst kom ikke. Det mistede vi nogle sekunder på.”

Med sine nye supersoftdæk avancerede Vandoorne hurtigt op igennem bageste del af feltet, og fra at være ca. 15 sekunder efter Magnussen sluttede han på fjortendepladsen kun ca. 5 sekunder efter danskeren, da målflaget faldt.

McLarens redningsaktion for Alonso viste sig senere at falde til asfalten, idet spanieren udgik på omgang 52 med en defekt gearkasse.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Dagen derpå Ingen straf til Leclerc »