Lundgaard vinder på Monza

Danske Christian Lundgaard, der er Renault Formel 1 udviklingskører, vandt weekendens andet løb på Monza og har overtaget føringen i mesterskabet, som han deltager i for første gang.

Lundgaard . Copyright Renault

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/4 2018 klokken 11:04

Det var intet mindre end en sensationel sejr til det danske Formel 1 håb Christian Lundgaard, da han vandt på Monza i weekenden.

Sejren var Christian Lundgaards første sejr i Formula Renault Eurocup, men næppe hans sidste.

Klassen er kendt for at være ekstremt svær for rookies, som Christian er med sin kun fjerde start i klassen.

Sejren betyder at Christian Lundgaard, endnu en gang, fik gjort opmærksom på det talent, der har fået Renault Formel1 teamet til at tilknytte ham til deres juniorprogram Renault Sport Academy.


Christian Lundgaard, der stiller til start for hollandske MP Motorsport, startede fra anden startposition efter den førende Colombo.

I en fantastisk manøvre ind i banens anden chikane, fik Lundgaard overhalet den italienske kører udenom. Lundgaard var dog under stort pres resten af løbet og på næstsidste omgang måtte han forsvare sig ind i første chikane, men med låst forhjul fik han lige nøjagtig bevaret førstepladsen og kunne køre sin Renault bemalede racer over målstregen på førstepladsen.


Sammen med en andenplads i lørdagens løb fører Christian Lundgaard nu både det generelle mesterskab samt rookie mesterskabet.


”Det er mega” sagde en meget begejstret Christian Lundgard efter sin sejr.

”Det var et fedt løb. Det var en fed overhaling og derefter fik jeg åbnet et lille hul til Colombo, men han kom igen mod slutningen og det var et gigantisk pres jeg var under."

"Særligt næstsidste omgang, hvor han fik sat et godt angreb ind, men jeg lige nøjagtig fik forsvaret mig. Det er en fantastisk følelse og jeg er super glad. Der skal lyde en kæmpe tak til mit team, min manager, Renault Sport, mine sponsorer og alle der hjælper med det her projekt”, sluttede en meget glad Christian Lundgaard.


Næste løb for Christian Lundgaard er 18.-20. maj på Silverstone i England.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo: Flere sejre, hvis jeg skal blive Renault med store opdateringer »