Skal Audi være motorleverandør?

Det siges nu at Audi forbereder at træde ind i Formel 1 som motorleverandør. FIA holder møde på fredag ang. fremtidens motordesign og en repræsentant fra Audi er med.

Le Mans 2015 . Copyright Audi Motorsport

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 29/3 2017 klokken 18:03

På fredag afholder FIA et møde i Paris hvor bl.a. Ross Brawn forventes at deltage. Brawn har fået opgaven at forny Formel 1 og dette kan bl.a. ske ved at få flere motor- og dæk-leverandører til at deltage i Formel 1.

Det mest spændende rygte ved fredagens møde er, at VW (som ejer Audi, red.) sender en repræsentant fra Audi. Audi valgte sidste år at forlade Le Mans efter mange år med stor success, og nu kunne Formel 1 være den næste sport der skal erobres.

Til mødet skal deltagerne snakke om hvordan Formel 1 skal se ud fra år 2021 og frem - dette gælder både motorer, aerodynamik og dæk.

Billeder fra Bahrain 2014
Copyright Daimler Benz


Jean Todt, som er præsident for FIA, har tidligere afvist at Formel 1 skal tilbage til V10 motorer, selvom mange fans har efterspurgt mere larm, og mindre teknik.

"Formel 1 er flagskibet for motorsportsindustrien, og sporten må være på linje med den teknologiske udvikling i industrien. På den anden side er det en balance for at bevare sporten. Racerne i dag er for sofistikerede," har Todt tidligere udtalt.

Efter at Liberty Media har overtaget Formel 1 og smidt Bernie Ecclestone på pension, har det været ventet at der skal ske store ting med sporten som skal gøre det mere publikumsvenligt og endeligt sikre Formel 1 succes og popularitet i USA.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygtebørsen 1 Sauber-Honda »