Pirellis ønske ikke opfyldt

Pirelli ville gerne have haft den ene pre-season test kørt uden for Europa, men det ønske får de ikke opfyldt.

Romain Grosjean . Copyright Lotus F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 22/9 2016 klokken 18:09

Pirelli er som bekendt den eneste dækleverandør i Formel 1, hvilket giver dem en del magt. Den magt ville Pirelli gerne have udnyttet til, at flytte den ene af sæsonens pre-season tests til en destination uden for Europa. Det ville de gerne, fordi klimaet i eksempelvis Bahrain, som har været nævnt et par gange, ville være mere repræsentativt i forhold til de temperaturer, som feltet støder på igennem sæsonen.

Første sving
Copyright Daimler Benz


Nu er destinationerne for pre-season testene så fastlagt og Pirelli har altså ikke fået deres ønske opfyldt. De to tests skal nemlig, som traditionen næsten er, køres på Circuit de Catalunya banen, i Barcelona. Den beslutning er Formel 1-holdene netop blevet enige om. Den beslutning giver også ret god mening, for holdene, da den relative korte tid mellem de to pre-season tests, ville gøre det meget besværligt at nå det hele.

Barcelona test 19.-22. februar
Copyright Force India


Testene er nemlig planlagt til at foregå fra den 27. februar og til den 2. marts også igen fra den 7. marts til den 10. marts. Derefter vender feltet snuden mod landet neden under, hvor det australske grand prix, endnu en gang skal starte sæsonen. Det kommer til at ske søndag, den 26 marts, så under en måned efter den første pre-season test. Derfor kunne det have givet en stram tidsplan at flytte den ene test til Bahrain og ja, det ville også have kostet holdene en ekstra potion penge, hvilket nogle af holdene ikke har råd til.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren afviser Apple-rygter Ingen mundkurv til Grosjean »