Baku er et skridt tilbage

På papiret er Formel 1-banen i Aserbajdsjans hovedstad Baku helt ny, men kigger man på sikkerheden er det en helt anden sag.

Baku City Circuit . Copyright McLaren Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/6 2016 klokken 20:06

I morgen fredag, skal Formel 1-feltet for første gang ud at køre på den nye bybane i Baku. Det bliver naturligvis spændende for kørerne at finde ud af, hvordan den nye bane er at køre på, men der er dog nogen som allerede er lidt skeptiske, omkring den nye bybane. En af de kørere er Jenson Button, han mener nemlig at Baku street circuit er et skridt i den forkerte retning, når det kommer til sikkerheden.

Baku City Circuit
Copyright McLaren Media


Den britiske verdensmester fra 2009 mener blandt andet ikke, at banens afkørsels arealer er store nok, så banen er et skridt tilbage til fortiden hvor Formel 1 var en del farligere.

"Jeg kan godt lide banen, men den er lidt farlig nogen steder fordi der ikke er meget plads til at køre af på, så det skal der gøres noget ved. Det er dog en skam, fordi resten af banen er god nok, så det er synd hvis de fejl skal koste banen en fremtid i Formel 1. Jeg ved heller ikke hvorfor de har lavet det sådan, om det er meningen vi skulle have kørt den anden vej rundt eller sådan noget, det giver ikke meget mening i hvert fald," lyder det fra Button.

Baku City Circuit
Copyright McLaren Media


Kigger man på banens layout, så er væggene rigtig nok meget tæt på, så det er klart den vil måske udgøre en større risiko end så mange andre baner. Dog må man også sige, at banen i Baku ikke virker til at være mere farlig end banen i Monaco, så mon ikke det går alligevel. Det bliver selvfølgelig noget andet for kørerne end de andre moderne baner, hvor der er afkørsels areal nok, men det er nu en gang godt med en blanding af høj moderne baner og baner hvor kørerne skal koncentrerer sig lidt ekstra.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Godt han er væk Ricciardo forlænger »