Renault - Lotus: Underskriftsdato på plads

De sidste brikker i puslespillet om det kriseramte Team Lotus F1 er nu faldet på plads. Således er der nu aftalt en dato for underskrift af den egentlige kontrakt.

Renault . Copyright Renault F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/12 2015 klokken 14:12

Måneders forhandlinger og medfølgende usikkerhed for medarbejderne i Lotus’ hovedkvarter i Enstone, England, er nu endelig slut. Renault underskriver den endelige og bindende kontrakt d. 16. december i år.

Forud er gået nogle dramatiske måneder, hvor Lotus har måttet stå skoleret, face-to-face med dommer Birrs i Englands Højesteret, hvor igennem det engelske skattevæsen har udbedt sig en check på den nette sum af 2,7 millioner britiske pund (27.972.270 DKK efter dagens vekselkurs).

Robert Kubica i den daværende Renault F1, 2010
Copyright Renault F1


Det lykkedes for Lotus’ advokater at få udsættelse med betalingen, da de parykklædte herrer kunne fremvise et såkaldt ”letter of intent”, hvoraf det fremgik, at Renault vil underskrive en endelig aftale senest d. 16. december i år. Ifølge Autosport vil den nuværende hovedaktionær, Genii Capital, herefter overføre sine aktier i Lotus til Renault inden d. 31. december i år.

Begge parter skal møde foran dommer Birrs igen d. 21. december, hvorefter sagen bliver endelig afvist og Renaults tilbagevenden til Formel 1 med eget fabriksteam bliver en kendsgerning.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Infiniti stopper hos Red Bull Næppe plads til Kevin »