Officielt: Renault er tilbage i Formel 1

Renault har netop meldt ud, at man som ventet overtager Lotus F1. Dermed vender den franske bilfabrikant tilbage til Formel 1 med sit eget team.

Vitaly Petrov . Copyright Renault F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 3/12 2015 klokken 17:12

For 10 uger siden offentliggjorde Renault som bekendt et såkaldt "letter of intent", hvor de skrev under på, at de ville købe Lotus F1-teamet. Det har Renault netop meldt ud, at de nu har gjort, så de vender tilbage til Formel 1 med DERES eget team for første gang siden 2011.

Renault sidste verdensmesterbil
Copyright Renault F1


Grunden til, at det har taget så lang tid at få aftalen på plads, skulle efter sigende være af økonomisk karakter. Renault ville kun overtage Lotus-teamet, hvis de fik del i de præmiepenge, som Lotus havde ret til grundet deres sjetteplads i konstruktørmesterskabet.

Kevin tilbage i Renault kørerdragt?
Copyright Renault Sport


Aftalen betyder, at Renault nu kan vende tilbage til deres gamle fabrik i Enstone, som de solgte til Lotus i 2011. Spørgsmålet er så, om Renault vælger at beholde Jolyon Palmer og Pastor Maldonado, eller om de vil have et par andre kørere ind i teamet.

Tidligere på sæsonen gik der rygter om, at Kevin Magnussen kunne være en mulig Renaultkører grundet hans fortid som Formel Renault 3,5-mester.

Et andet navn der kunne være en mulighed, er Fernando Alonso, hvis Renault har penge til at købe ham fri hos McLaren, men dette er dog kun gætterier.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Annoncering fra Red Bull fredag Officielt: Red Bull får TAG Heuer motor »