Canadierne Stroll og Latifi kører med forkert licens

For første gang i 50 år er der to canadier med i Formel 1: Latifi og Stroll – bare ikke hvis man kigger nærmere på deres F1-licenser: Superlicenserne skal nemlig udstedes i USA.

Nicholas Latifi . Copyright Williams F1 Team

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/3 2020 klokken 18:03

”Det er en lille smule mærkeligt”, siger Latifi til det tyske motorsportsmagasin Motorsport Total om at skulle køre med en US-amerikansk F1-licens, når man nu er canadier.

Baggrunden er, at den canadiske motorsportsmyndighed ASN Canada i december 2019 frivilligt opgav sit mandat og nu ikke længere har mulighed for at udstede F1-licenser.

Latifi fik sin canadiske superlicens fra ASN Canada, som han skal bruge til sæsonen i 2020, men: "FIA ville ikke acceptere den. Derfor måtte vi [Latifi og Stroll] hurtigt ansøge om en licens fra USA. Det kom lidt bag på os, men i sidste ende betyder det ikke det store.”

"Jeg får stadig vist det canadiske flag ved siden af mit navn", siger Latifi, som nu glæder sig over, at der er to canadier i F1-startopstillingen: ”Det er helt klart en fordel for motorsporten [i Canada] og for grandprixet i Montreal."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dagens kører: George Russell Ferrari melder klar »