Breaking: Williams bekræfter Sirotkin

Williams bekræfter nu, at det bliver russeren Sergey Sirotkin, som skal erstatte Felipe Massa.

Williams . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/1 2018 klokken 13:01

Så er det slut med måneders spekulationer og dermed fastslået, at Sergey Sirotkin bliver teamkammerat med Lance Stroll hos Williams F1. Således er konkurrenten til sædet, tidligere Williams- og Lotuskører Robert Kubica, ude af billedet til løbssædet.

"At sige, at jeg er glad og stolt over at skulle køre for et team som Williams, vil være en stærk underdrivelse," lød det fra den 22-årige russer.

"Det har været et enormt arbejde at komme hertil, hvor jeg er nu, og jeg er glad og taknemmelig over for alle involverede."

"Resultatet af vores samlede indsats har hjulpet mig til at nå mine drømme. Og teamet kan være helt rolig og stole på, at jeg vil levere mit bedste," lovede Sirotkin.

Ny Williams kører Sergey Sirotkin
Copyright Williams F1


Sirotkin er en del af det russiske SMP Racing, som har et program til udvikling af landets kørere, fra gokart til topklasserne i motorsporten.

I 2014 kørte Sirotkin i World Series by Renauult 3.5, hvor han sluttede som nr. 5. Samtidig kørte han fredagstræninger for Sauber F1. I 2016-sæsonen rykkede han op i GP2, hvor han også sluttede som nr. 3, og i sidste sæson kørte Sirotkin i Formel 2, hvor han sluttede som nr. 3 i mesterskabet og dermed den højest placerede rookie i serien.

I 2016 blev han samtidig udvalgt som testkører for Renault Sport F1, hvilket russeren kombinerede med sine aktiviteter i F2. Her blev det til fire fredagstræninger i 2017.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dan Gurney er død Breaking: Kubica test- og reservekører hos William »