Breaking: Kubica test- og reservekører hos Williams

I kølvandet på annonceringen af Sergey Sirotkin som løbskører i 2018, bekræfter Williams F1 nu, at Robert Kubica er tilbage i Formel 1 som test- og reservekører i teamet.

Robert Kubica . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/1 2018 klokken 13:01

Oprindeligt var Robert Kubica den helt store udfordrer til sædet som fast løbskører hos Williams, men onde tunger påstod, at vinderen af sædet, Sergey Sirotkin, havde så mange russiske rubler med i baglommen, at dette i sidste ende ødelagde den erfarne polaks chancer.

Men nu har polakken fået en trøstpræmie, som de fleste sikkert vil være særdeles tilfredse med. Han skal nemlig være test- og reservekører i hos Williams. Det annoncerede Williams få minutter efter nyheden om Sirotkin.

Foruden rubler, menes Kubica også at være handikappet af følgerne fra den alvorlige rallyulykke, der sendte ham ud af Formel 1 i 2011, men det spiller ingen rolle nu, lyder det fra køreren.

Kubica tester for Williams
Copyright Williams F1


”Jeg er utrolig glad for at være en del af Williams og nu som test- og reservekører,” sagde Kubica.

”Og jeg føler mig i bedre fysisk form, end jeg nogensinde har været, men det har været et hårdt arbejde at komme til, hvor jeg er nu. Jeg nyder at være tilbage i F1-paddocken igen,” lød det fra polakken.

Kubica har deltaget i Formel 1 for BMW Sauber fra 2006-2009, hvor han fik otte podieplaceringer, heraf én sejr i Canadas Grand Prix i 2008, samt hos Renault F1 Team i 2010, hvor det blev til tre podieplaceringer.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Williams bekræfter Sirotkin FIA opruster »