Breaking: Silverstone bliver indtil 2024

Der har været mange bange anelser om, hvorvidt der fortsat skulle køres løb på den historiske Silverstone-bane. Nu burde fremtiden være sikret - i hvert fald de næste fem år.

Englands Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 10/7 2019 klokken 15:07

Chase Carey har på en pressemeddelse netop meddelt, at der er ingået en ny aftale med Silverstone, der løber indtil 2024. Aftalen blev underskrevet i går.

Formel 1-managementet, British Racing Drivers Club (BRDC) og promoteren af Silverstone mødtes i går i London for formelt at underskrive aftalen.

Chase Carey udtaler: "Vi er meget glade for nu at kunne bekræfte, at det britiske grand prix som minimum bliver på kalenderen de næste fem år."

Formel 1-chefen udtaler, at de er vigtigt at værne om sportens historie: "Vores sport er nødt til at bevare de historiske steder."

Selv om Formel 1 i dag er blevet et globalt event, og Liberty altid er på udkig efter nye steder og baner, er Silverstone en afgørende del af deres vision for Formel 1, siger Chase Carey.

I 2020 kan Formel 1 fejre 70. års jubilæum for den første sæson, der begyndte den 13. maj 1950 i Silverstone.

Der er i skrivende stund ingen oplysninger om, hvorvidt det planlagte løb i Londons gader er taget af plakaten.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Flere ledige sæder end nogensinde før Rich Energy opsiger Haas-sponsorat »