Blev Kvyat også ramt af en dækskade?

Daniil Kvyat kørte af banen i voldsom torpedo-stil i sin AlphaTauri-racer på Silverstone. Han tog skylden på sig umiddelbart efter ulykken. Men var han rent faktisk uskyldig?

Steiermarks Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/8 2020 klokken 11:08

Kvyats ulykke så ud til at være en klassisk kørefejl, da han kom for meget op på curben, så bagdækkene mistede grebet, og han spandt af banen.

Men et par billeder fra journalisten Oleg Karpov tyder nu på, at russeren blev ramt af en dækskade på højre bagdæk, før han mistede kontrollen. Billederne kan ses her.

Billederne viser umiddelbart, at højre bagdæk går i stykker umiddelbart før, at Daniil Kvyat tager curben. Såfremt det passer, så er spørgsmålet, om der var et problem med Pirellis dæk, eller om der var metal- eller kulfiberdele på banen, der enten langsomt eller pludseligt fræsede dækkene op.

Journalisten Albert Fabrega mener at have fundet et metalstykke på ideallinjen, der kan have været årsag til de forskellige dækskader under de sidste omgange af det britiske grandprix. Billedet kan ses her.

Dermed er der lagt i kakkelovnen til en større undersøgelse af årsagen/-erne til dækskaderne, så vi undgår at se dækskader under næste løb på Silverstone denne søndag.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Dagen Derpå Pirelli frikender sig selv »