Ærlig Magnussen: vil kun være i F1 hvis han kan vinde VM

Over hele verden findes der tusindvis af talentfulde racerekørere, som alle sammen drømmer om at køre i motorsporten kongeklasse. Men for én bestemt racerkører er det ikke nok - han vil vinde VM.

Belgiens Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 5/9 2019 klokken 17:09

Kevin Magnussen tog Formel 1-verdenen med storm tilbage i 2014, da han sikrede sig en plads på podiet i sit første F1-løb.

En meget specielt bedrift, som kun en håndfuld andre racerkører har opnået i deres karriere.

Kevin Magnussen er en talentfuld racerkører, som fandt sig til rette med fire hjul og et rat mellem hænderne allerede fra 2-års alderen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Kevin Magnussen altid har drømt - og arbejdet mod - at køre i Formel 1. Derfor er det da også en glad Kevin Magnussen som fandt sin vej tilbage til motorsportens kongeklasse, efter at have “siddet på bænken’ i 2015-sæsonen.

Belgiens Grand Prix 2019Belgiens Grand Prix 2019
Copyright Haas F1


Men, Kevin er en rigtig racerkører, som går meget op i motorsport og dens historie, og ikke tænker på andet end at køre stærkt når han er på racerbanen.

Kevin er en fuldblodsracerkører helt ind til knoglerne, og han er én af de få mennesker - som undertegnede har mødt - som brænder så meget for den sport de går op i.

Derfor er det også en stor fornøjelse at tale motorsport med Kevin Magnussen, da BMF1 og resten af F1-pressekorpset møder danskeren til interview i Haas’-motorhome.

“Jeg er ikke i F1, bare for at være i F1” siger danskeren sikkert.

“F1 var ikke min drøm. At vinde mesterskabet var min drøm, og har altid været min drøm.”

“Siden jeg kom til F1 indså jeg, at køreren gør en mindre forskel end jeg havde forventet inden jeg kom i F1. Det er en af de ting man lærer her - hvor lidt køreren har indflydelse på. Det er nødt til at ændre sig.”

“Fordi jeg føler at jeg har muligheden for at gøre mere end jeg har gjort, i den tid jeg har været her. Det er ikke godt at gå ind til hver løbsweekend, og vide at du ikke kan vinde. Der er ikke nogen chance. Du kan ikke få pole position, og du kan ikke vinde. At vide dét, er meget demotiverende” siger Kevin Magnussen frustreret.

Kevin Magnussen på langsiden før Eau RougeKevin Magnussen på langsiden før Eau Rouge
Copyright Bil Magasinet BMF1


“Det eneste der rigtig holder det i live, er drømmen om at vinde verdensmesterskabet en dag.”

"Men det er altid meget fjernt, og det bliver svært.”

"Det er seks år siden jeg vandt mit sidste løb i en racerbil. Det er hårdt.”

“Jeg har aldrig troet at det skulle ske, og jeg savner at vinde. Jeg savner hele mentaliteten, og den ånd, og det mindset du har, når du kæmper om sejre og mesterskaber. Jeg savner hele den verden. Jeg føler at jeg har været væk fra den verden for længe nu.”

“Så jeg ser meget forbi 2021, og ser på den forandring, og se hvad der skal ske. For jeg vil ikke blive hængende, hvis jeg ikke har nogen chance.” siger danskeren til stor overraskelse for BMF1.

Belgiens Grand Prix 2019. Kevin Magnussen fredagBelgiens Grand Prix 2019. Kevin Magnussen fredag
Copyright Haas F1


Kevin Magnussen udtaler, at han selvfølgelig er misundelig på kørerne hos top-teamsene, men at de selvfølgelig fortjener det sæde de har fået. Kevin mener bare, at det er for meget op til tilfældighederne, om hvem der får ‘topsæderne’.

Det der frustrerer Kevin Magnussen, er at det ikke længere er kørerens talenter som bestemmer hvem der får de gode resultater (og sæder).

“Du har ikke nok kontrol over din skæbne som kører, hvis du ikke er i et topteam. Det er mere op til andre omstændigheder, og det burde være op til din egen performance, konsistens, og talent.” siger han.

“Det er for tilfældigt.”

“Du har ikke din egen skæbne i dine egne hænder som F1-kører, hvis du ikke er i et topteam. Du er afhængig af andre omstændigheder.”

"Det er nødt til at være tættere og mere fair, og mere lige, så man kan gøre en forskel som kører.”

"Det er nødt til at være de sidste små detaljer, som skal gøre forskellen imellem os, frem for flere sekunder over en omgang. Ingen kørere er sekunder fra farten i F1, vi er alle omkring hinanden, måske få tiendedele sekunder. Det er for frustrerende.”

“Det er ikke rigtig en sport når det er sådan. Man sidder bare der og kører bilen, og man gør ikke rigtig nogen forskel. Ikke nok ihvertfald.” slutter en frustreret Kevin Magnussen.

Så det er ikke en Kevin Magnussen der har givet op, men tværtimod en Kevin Magnussen som stadigvæk lever, kæmper og ånder for at opnå sit livs drøm - en dag at kalde sig verdensmester i Formel 1.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen taler ud om årets “problem”-racer Italiens GP: 1. frie tæning - En våd affære »