Ny F1-bane i Rusland

Den russsiske Formel 1-bane i Sochi er end ikke færdig endnu, men nu skulle der være en ny bane på vej i Rusland. Den kommer til at ligge udenfor Moskva og den har nu fået tilknyttet Hermann Tilkes firma som designkonsulenter.

Moscow City Racing . Copyright Ferrari Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/11 2013 klokken 10:11

Der er Moscow Raceway som er en Tilke-designet bane 77 km udenfor Moskva, og om et par år er der endnu en Tilke-designet bane udenfor Moskva. Forskellen er, at mens den nuværende Moscow Raceway allerede har afviklet flere større motorsportsserier, så er banen ikke bygget til Formel 1-standard. Allerhøjest Formel 1-test, men ikke et grand prix.

Det er russiske R-Sport, der skriver, at Hermann Tilke er blevet tilknyttet et nyt projekt, og at han er den bedste garanti for at få et Formel 1-løb. De sidste 10 baner, der er blevet tilføjet Formel 1, har alle haft Tilkes designstudie indover.

Vladimir Zhidkin, udviklingsansvarlig for området New Moscow, udtaler:

”Det er planen at åbne en racerbane, der vil være i stand til at afvikle løb op til det allerhøjeste niveau, helt op til Formel 1.”

Man kan dog ikke garantere, at Formel 1 vil blive afviklet på banen, der har lufthavnen Vnukovo som en af investorerne. Banen vil ligge tæt på lufthavnen. Det udtalte Vladimir Zhidkin allerede i sommer til Rio Novosti.

Først nu er der dog kommet en designer på, og det bliver så Formel 1’s husdesigner Hermann Tilke. Banen skal være færdig i 2016.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren udskyder sponsorannoncering To DRS-zoner i Austin »