Fernando Alonso kan frit skifte til et andet team efter sæsonen lød rygterne efter Ungarns Grand Prix. Rygterne skulle være Ron Dennis’ udtalelse ovenpå Alonsos pitstopnummer lørdag og den efterfølgende straf til McLaren. Men Ron Dennis er ikke en mand, der smider guld på gaden.
Det ved Norbert Haug fra Mercedes også. Derfor kan han sagtens sige til Focus, at den treårige kontrakt med McLaren Fernando Alonso underskrev for snart to år siden selvfølgelig skal overholdes.
”Der er en kontrakt. Og i Ungarn, uden at han blev spurgt, udtalte han at han agter at overholde den.”
Fernando Alonso, Ungarns Grand Prix, 2007.
Historien viser, at det bedste for et team er at have to ultra konkurrenceprægede kørere. Kun i 1986 så vi resultatet af to køreres indbyrdes kamp, da Alain Prost snuppede VM i en McLaren. Ayrton Senna og Alain Prost havde i 1988 et forhold, hvor begge ydede så optimalt, at de vandt 15 af 16 mulige sejre. Samme indbyrdes rivalisering vendte i 1989 rundt på styrkeforholdet, og Prost/Senna duellerne står som nogle af de hårdeste teamkammerater i historien.
De kan umiddelbart få situationerne mellem Fernando Alonso og Lewis Hamilton til at ligne banale skolegårdsdiskussioner, og netop rivaliseringen mellem Lewis og Fernando er medvirkende til at McLaren har udviklet sig så meget.
Naturligvis vil mange sige, at det også er det tekniske bagland, der har indflydelse på dette, og det er det også. Men det er de to køreres iver i at besejre den anden, der er medvirkende til, at Gary Paffett (McLaren testkører) bruger meget tid i simulatoren i Woking på at teste nye dele for ikke nok med, at Ferrari skal besejres. Det skal holdkammeraten også.
En sådan duel mellem teamkammerater er sund. David Coulthard er bedste eksempel på en andenkører, da han solgte sin sjæl til djævlen tilbage i Jerez 1997 og siden viste, at djævlen stadig havde hans sjæl, da han lod Mika Hakkinen passere ham i Melbourne 1998. En sådan chance for en sejr ville Fernando Alonso ikke have ladet gå fra sig.
Fernando Alonso og Lewis Hamilton
To kørere som presser sig selv og team til at yde det optimale er sund. Et sådant forhold er Lewis og Fernandos. Dog ikke i Ungarn.
”I Ungarn var det dog ikke sundt.”
Tiden nærmer sig det tyrkiske Grand Prix. Meget er blevet skrevet og sagt, men vi er nok mange, der er mere fokuserede på duellen Lewis/Fernando end på McLaren/Ferrari.