Når Bernie Ecclestone rejser rundt i verden, er han vant til at folk lægger mærke til ham. Og med god grund. Han er kun lidt over halvanden meter høj, men er en kæmpe i både sport og forretning. Således har han nu udvidet sit i forvejen omfangsrige imperium til også at omfatte Istanbul Park-banen i Tyrkiet. Udover Istanbul Park, ejer Ecclestone også Paul Ricard-banen i Frankrig, hvor mange teams tester formen.
Starten Tyrkiet 2005, det første Formel 1 løb i landets historie.
Onkel Bernie blev spottet af journalister ved banen torsdag, da han ankom for at overvære optakten til weekendens MotoGP-løb. Mange troede det var for at tale med Valentino Rossi, og eventuelt overtale ham til endnu en gang at overveje Formel 1, men det var altså for at købe banen. Ecclestone har efter sigende givet omkring 970 millioner kroner for herlighederne, et greb i lommen for manden, der har en personlig formue på ca. £25
milliarder
Bernie foretager sin yndlingsbeskæftigelse
En pressekonference blev afholdt, og Ecclestone udtalte: "Årsagerne til at vi er blevet involveret, er simple. Dette er uden tvivl verdens bedste lokalitet. Jeg er meget stolt over, hvad der er bygget her i Tyrkiet, og det åbner øjnene op for folk verden over, for hvad der kan ske i Tyrkiet. Da vi startede her, før F1 kom hertil, havde folk en lidt sløret idé om Tyrkiet. Det er blevet givet ud, er ingenting i forhold til det der er kommet ind."
Robert Doornbos under sidste års frie træninger fredag
Med omkring 300 millioner seere hvert år, er Tyrkiets Grand Prix en enestående chance for landet at vise sig frem. Landet har i de sidste 10 år mistet en del interesse for motorsport, både på to og fire hjul, men det bekymrer ikke Bernie: "Det er noget der sker over hele verden. Problemet i øjeblikket er, at der er forskellige andre kategorier der dukker op og er så stærke, at publikum ikke tænker på sportens græsrødder. Det er jer(medierne), som virkelig burde presse og presse, for at opmuntre de andre kategorier."
"Med så megen sport og så megen underholdning i dag, er publikum meget selektive med hvad de vil se. Det er det samme med fodbold. Du ser ikke så mange til de mindre kampe og alle de store, får de store publikum-masser. Jeg ved ikke, om man kan skyde skylden på pressen eller tv," siger Ecclestone til Autosport.com.
Rob Smedley, Felipe Massa og Michael Schumacher efter Massa har vundet Tyrkiets Grand Prix
Sidste års politiske skandale, hvor en lokal politiker fra den tyrkisk-cypriotiske del af Tyrkiet overrækte et trofæ på podiet, selvom han ikke var anerkendt af Tyrkiets regering, har ikke sat de spor som man nok havde frygtet. Bevares, løbarrangørerne modtog sportens største bøde på $2,5 millioner, men Ecclestone tror ikke på en gentagelse: "Personligt, tror jeg vi finder de rigtige folk, hvem det så end bliver," slutter han.
Formel 1 på banen er sikret frem til 2021, men det ser til gengæl ikke så lovende ud for MotoGP-løbet på banen. Ecclestone bekræftede overfor pressen, at DORNA, som er mesterskabsseriens kommercielle rettighedshaver, skal præsentere en acceptabel aftale, for at kunne vedblive med at afholde MotoGP i fremtiden.