Hvem er Franco Colapinto?

På søndag kører den 21-årige argentinske Formel 2-kører sit første Formel 1 løb for Williams. Han erstattet amerikaneren, Logan Sargeant, men hvem er Colapinto og hvad kan vi forvente af ham hos Williams?

Franco Colapinto . Copyright Williams F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 30/8 2024 klokken 08:08

Rygterne om Logan Sargeants fyring har floreret længe, og da han ødelagde Williams-raceren i den 3. frie træning til Holllands Grand Prix, var det tydeligt at Williams måtte finde et alternativ.

Colapinto har været en del af Williams Driver Academy siden 2023 og har kørt Formel 2 i år for MP Motorsport. Tidligere har han vundet det Spanske F4 Mesterskab (I 2019, red.). Som en del af Williams Driver Academy, kørte Colapinto første frie træning for Williams-teamet under det Britiske Grand Prix, men udover det har argentineren meget lidt erfaring med Williams-raceren.

Franco Colapinto i første frie træning op til Englands Grand Prix 2024 med racer nummer 45. Williams raceren med særlig bemaling til holdet hjemmebane-løbFranco Colapinto i første frie træning op til Englands Grand Prix 2024 med racer nummer 45. Williams raceren med særlig bemaling til holdet hjemmebane-løb
Copyright Williams F1


Hvad kan Williams forvente?

Meldingen fra Williams-teamet, særligt teamchefen James Vowles, var at Sargeant skulle ud for at "forbedre teamets chancer for at hente point i resten af sæsonen". Alex Albon har vist i den anden Williams-racer, at bilen er hurtig nok til at være med i top 10 på nogle baner, så Colapinto skal hurtig indhente den hurtige thailandske holdkammerat. Dertil er der en vigtig ekstra-opgave: Raceren må ikke ødelægges! Williams havde en lang række opgraderinger med til Holland, og alle disse

Hos MP Motorsport kørte Colapinto med norske Dennis Hauger som holdkammerat. Han erstattes nu af Oliver Goethe som er blevet forfremmet fra F3 mesterskabet.

Bonus-info: For ca. fem år siden, blev den daværende McLaren-kører, Fernando Alonso, sponsor for det unge talent. På søndag kører de mod hinanden.


OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Colapinto var ikke første valg Strejke på vej hos Alpine? »