Binotto ønsker stram budgetovervågning

Formel 1-holdene, er underlagt et budgetloft på 140 millioner $, et beløb som er milevidt fra de budgetter som de store hold brugte tidligere. Det ønsker Ferrari at FIA skal holde øje med, hos de enkelte hold.

Mattia Binotto . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/3 2022 klokken 16:03

Ferrari, Red Bull og Mercedes havde hver især, et budget på intet mindre end 3 milliarder $, i 2019, der oprindeligt skulle være det sidste år inden det første budgetloft skulle komme og næstsidste inden de nye biler skulle komme.

Men Corona skød det hele med et år, med undtagelse af budgetloftet, der i første omgang var noget højere end det er i år.

Det betyder, at de store hold, som nu også gælder Aston Martin, har svært ved at få enderne til at mødes, når penge nu ikke var et problem tidligere.

At Ferrari nu går ud og tilskynder FIA til at holde et vågent øje, med holdenes forbrug, kan virke lidt besynderligt, nu hvor de er et af de hold, der tidligere har brugt flest penge.

Men med introduktionen af den nye biler, til denne sæson, har Ferrari ramt plet, hvilket man ikke kan påstå at Mercedes har.

Så når Binotto nu beder revisorerne om at holde øje med holdene, er det nok mest Mercedes han hanviser til, for at sikre at de ikke "bare" udvikler en helt ny bil.

Hos HAAS er de lige glade, for der bruger de ikke i nærheden af det maksimale beløb på 140 millioner $, uanset om Schumacher kører galt eller ej.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martins problem er Stroll BREAKING NEWS: Formel 1 indtager Las Vegas »