Miljøaktivister vil stoppe Hollands Grand Prix

Mens Covid-19 har sendt halvdelen af tilskærerne der havde sikret sig billetter til Hollands kommende Formel 1 Grand Prix, hjem foran TV-skærmene, forsøger miljøaktivister at stoppe løbet helt.

Hollandske racerfans . Copyright Michael Ewert

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/8 2021 klokken 10:08

Der er kun et løb i kalenderen, før det skal gå løs i Holland, hvor Zandvoort banen skal være vært for Hollands Formel 1 Grand Prix.

I den forgangene uge, har den tiltagende Covid-19 smitte i Holland, betydet at halvdelen af dem der havde sikret sig billet til det eftertragtede løb, ikke fik lov til at komme ind alligevel.

Banens kommercielle direktør, Jan Lammers, understreger dog, at han ikke ser yderligere forhindringer i forhold til Covid-19 restriktioner.

"Alle der kommer, får besked på at blive i de områder som de har adgang til," kom det fra Lammers.

"Ud over det, skal alle komme med en negativ test, eller være fuldt vaccineret," tilføjede han.

"Så med mindre der kommer en bjørn ud af skoven, som vi ikke havde set komme, kan jeg ikke se en grund til, at vi ikke kommer til at gennemfører løbet," sluttede han.

Den bjørn som Lammers ikke kan se, kan meget vel være Johan Vollenbroek, der er forfigur i en hollandsk miljøorganisation, der benhårdt går efter at få løbet stoppet, med henvisning til den store nitrogen udledning der kommer fra bilerne, som langt overskrider det tilladte i området.

"Som jeg ser det, er der halvtreds procent chance for at løbet ikke vil blive gennemført," udtalte Johan Vollenbroek til Algemeen Dagblad.

Det er banens placering midt i et natur resevat, der gør det muligt for miljøaktivisterne at hive denne regel frem, som de ikke havde haft mulighed for at bruge, havde de valgt at kører løbet som et gadeløb i Assen.


Sagen kommer for en dommer i løbet af ugen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 introducerer ny pris Bottas: Hamilton vil have jeg fortsætter »