Vips til Red Bull som reservekører

Til weekendens grandprix i Tyrkiet er F2-køreren Jüri Vips indkaldt som reservekører hos Red Bull og søsterteamet AlphaTauri.

Jüri Vips. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/11 2020 klokken 12:11

Red Bull bekræfter på Twitter, at esteren Jüri Vips kal være reservekører for både Red Bull og søsterteamet AlphaTauri i forbindelse med Tyrkiets Grand Prix i den kommende weekend.

Reservetjansen er blevet mulig efter at Vips har gennemført 300 km i en Formel 1-bil, hvormed køreren har erhvervet sin FIA Supelicens, som er adgangskortet til et F1-sæde.

Oprindelig benytter Red Bull og AlphaTauri sig af Le Mans-vinder og tidligere F1-kører Sebastian Buemi samt F2-køreren Sergio Sette Camara, men begge kørere er optaget af racingaktiviteter i samme weekend.

Den 20-årige Vips kom til Formel 3 i 2017, hvor han kørte for Prema. I 2019 fortsatte han i den japanske Super Formula, men serien er lige nu sat på pause på grund af en vis Covid-19-pandemi.

Den ufrivillige pause gav til gengæld Vips mulighed for at avancere til Formel 2, hvor han lige nu er stand-in for den skadede Sean Gelael i DAMS-teamet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Button: Hamilton har brug for mere udfordring Tyrkiets GP: Løbsoptakt »