Ferraris problem er italienere

Ifølge den tidligere Formel 1 kører, østrigeren Gerhard Berger, kan Ferrari ikke vinde med en ren italiensk ledelse. I alle deres år med succes, var der udlændinge i ledelsen.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/11 2020 klokken 15:11

Ferrari havde deres største succes, da Michael Schumacher var på holdet, men det var ikke kun Schumacher der udgjorde forskellen, men også folkene bag ham.

Holdet havde en stærk ledelse, med Franske Jean Todt som holdchef og Ross Brawn som teknisk chef og Rory Byrne som aerodynamisk chef.

Et rent drømmehold, der var bygget op efter personernes kunnen og ikke nationalitet.

"Jean Todt var en fantastisk leder, der formåede at tiltrække de bedste." kom det fra Berger i en podcast.

"Michael Schumacher, var den absolut bedste kører og han hjalp Todt med at stjæle kapaciteter, fra alle hold, hvilket gjorde dem så stærke," tilføjede han.

Man skal dog ikke glemme, at Italienerne er et stolt folkefærd og at de ikke er i tvivl om, at de kan gøre det mindst lige så godt, som udlændingene gjorde det i Schumachers tid, men det ser bare ikke ud til at det er rigtigt.

Det får Berger til at konkludere, at Ferrari bør se ud over landegrænserne, inden de hyrer ledende folk ind til holdet.

"Hvis man vil vinde, bliver man nød til at hyre de dygtigste folk i verdenen, uanset hvor han kommer fra," kom det direkte fra Berger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff regner ikke med Ferrari i 2021 Tvivl om Formel 1-kalenderen for 2021 »