Salo: Hamilton er fuld af l**t

Lewis Hamilton mener at straffen under Ruslands Grand Prix udelukkende blev givet for at spænde ben for ham. Hamilton er fuld af s**t, svarer en af løbets stewards på kritikken.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/9 2020 klokken 11:09

På vej mod startgridden øvede Lewis Hamilton sine starter uden for det område, som normalt er tilladt, inden kørerne bevæger sig frem mod starten. Efter eget udsagn bevægede Mercedes-køreren sig angiveligt uden for, fordi der var for meget gummi i banen før pitudkørslen.

Manøvren gav verdensmesteren to 5-sekunders straf for at bryde reglerne omkring øvestarter og hindrede dermed utvivlsomt briten i at vinde sit grandprix nr. 91. Efter løbet beskyldte Hamilton løbets stewards for med vilje at hindre ham i at vinde.

”Jeg er temmelig sikker på, at ingen har haft to fem sekunders straffe for noget så latterligt før,” lød det fra Hamilton.

”De (stewards, red.) prøver at stoppe mig. Men det er ok, jeg skal bare prøve at holde hovedet koldt, holde fokus og se hvad der sker,” udtalte verdensmesteren til Sky F1 .

Nu går den ene af løbets stewards, finnen Mika Salo, til modangreb på Mercedes-køreren og afviser pure, at de specielt er ude efter ham.

Ruslands Grand Prix 2020. Lewis Hamilton var ikke tilfreds med sin strafRuslands Grand Prix 2020. Lewis Hamilton var ikke tilfreds med sin straf.
Copyright Mercedes AMG


”Han fuld af l**t,” sagde han til den finske avis Ilta-Sanomat .

”Det er på ingen måde sandt. Alle har de samme regler.”

”Det er ret klart. Hamilton startede fra siden af banen og ovenikøbet to gange.”

”Hamilton begyndte sin sidste øvelsesstart ved den hvide linje, der næsten slutter pitudgangen,” begrundede Salo.

FIAs løbsdirektør, Michael Masi, støtter sin steward og afviser ligeledes enhver påstand om at man prøver at lægge hindringer i vejen for Hamilton.

“Vi er der for at håndhæve regulativet,” sagde løbsdirektøren.

“Og det er fuldstændig ligegyldigt, om det var Lewis Hamilton eller en hvilken som helst anden kører.”

“Fra mit synspunkt er det ret enkelt. Hvis Hamilton stiller spørgsmål ved noget, har jeg altid sagt til ham, og til alle kørerne utallige gange, at min dør altid står åben. Jeg er mere end glad for at drøfte hvad som helst,” lød det fra Masi.

Hamilton fik endvidere to klip i sin licens for forseelsen, men den blev efter løbet i stedet ændret til en bødestraf til Mercedes for at have fejlinstrueret deres kører om øvestarterne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« God nyhed til Kevin Red Bull's perfekte pitstop »